У словенській Поклюці відбулася перша особиста жіноча гонка сезону 2018/19 в Кубку світу з біатлону. 28-річна українка Юлія Джима, яка стартувала в останній групі, виграла індивідуальну гонку завдяки ідеальній стрільби і хорошому бігу.

Джима стала однією з небагатьох спортсменок, кому вдалося закрити всі 20 мішеней в гонці. Після 4-ї стрільби Юля вийшла лідером з впевненим відривом у 15 секунд від польки Моніки Хойніш, яка тренується під керівництвом українки Надії Бєлової. Але за 1,3 км до фінішу у Джими було тільки дві секунди переваги, тому що Хойніш наздоганяла. Однак решту дистанції Джима пройшла чудово, зумівши навіть трохи збільшити відрив від Хойніш!

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

У результаті Джима стала першою, Хойніш - другий, а бронза дісталася чешці Маркеті Давидової.

Для українки це перша золота медаль на Кубках світу. Раніше Джима перемагала лише в естафетах за збірну України.

Інші українки також порадували в Поклюці. Олена Підгрушна, Анастасія Меркушина і Юлія Журавок увійшли в топ-20. А ось Віта Семеренко фінішувала 41-ю.

Успіх Семенова

6 грудня в рамках Кубка світу з біатлону в словенській Поклюці відбулася індивідуальна гонка у чоловіків.

Кращим серед українців став Сергій Семенов, який, до речі, претендував на місце на п'єдесталі, але в підсумку опинився на шостій сходинці. Такий результат дозволив українцю взяти участь у квітковій церемонії, в яку потрапляють шість кращих біатлоністів заїзду.

Відзначимо, що українець стріляв без промахів, але програв у їзді, відставши від переможця француза Мартена Фуркада на 45 секунд. Друге місце в гонці зайняв німець Йоганнес Кюн, а третє - австрієць Симон Едер.

Що стосується решти українців, то Артем Прима став 21-м, Артем Тищенко - 31-м. Вони потрапили у залікову зону. У свою чергу, Віталій Кільчицький – аж 74-й.

Монзуль потрапила до списку найкращих

Міжнародна федерація футбольної історії і статистики (IFFHS) визначила кращих жінок-рефері за підсумками 2018 року.

Очолила рейтинг німкеня Бібіана Штайнхаус, яка набрала 138 балів. Українка Катерина Монзуль з 35 балами розташувалася на 5-й сходинці рейтингу.

Відзначимо, що в минулому році уродженка Харкова набрала 38 балів і була 4-ю у рейтингу.

Як повідомляв портал Знай.ua, знаменитий футболіст закликав підтримати Україну.