Польський захисник київського Динамо Томаш Кендзьора розповів про те, якою мовою спілкується більшість його одноклубників.

"Київ мені дуже подобається. І саме місто, і люди, які тут живуть. В Польщі чомусь кажуть, що тут все погано, але насправді тут все відмінно.

Спілкуватися мені не важко, адже я добре знаю російську мову. Українську мову я розумію, але не можу нею говорити. Можливо, з часом це зміниться.

У команді більшість говорить російською, що мене здивувало, адже я знаю, яка ситуація між Росією і Україною. Питав у хлопців, чому вони не говорять українською, на що чув відповідь, що так склалося.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років
Показати ще

Тільки Назарій Русин говорить українською, тому що він з Львівської області. Іноді він навіть польські слова використовує, і тоді я єдиний, хто його розуміє", – цитує Кендзьору Dynamo.kiev.ua.

Розгром від Динамо у Львові

8 грудня в рамках 18-го туру Прем'єр-ліги України Карпати у Львові грали з київським Динамо.

"Біло-синім" вдалося розпечатати ворота галичан на 29-й хвилині. Віктор Циганков пробив штрафний і м'яч дивним чином після рикошету від карпатовца влетів у ворота Максима Кучинського.

У другій половині зустрічі кияни зміцнили перевагу завдяки тому, що Циганков ще двічі забив у ворота львівської команди. Ще один гол у свій актив записав Микола Шапаренко.

Як результат, на зимові канікули Динамо пішло з яскравим хет-триком Циганкова і перемогою над Карпатами з рахунком 0:4!

Прем'єр-ліга України. 15-й тур

Карпати Львів - Динамо Київ - 0:4 (0:1)

Голи: Циганков, 28, 50, 90+3 Шапаренко, 89.

Додамо, що в першому колі Динамо поступилося вдома Карпатам з рахунком 0:2, тому сьогоднішня перемога стала справжнім реваншем.

Як повідомляв портал Знай.ua, у матчі чемпіонату України Динамо виграло в Чорноморця (2:0).