Жіноча збірна України з біатлону посіла 15-е місце в естафеті п'ятого етапу Кубка світу в німецькому Рупольдінгу. Цей результат є найгіршим в історії збірної України.

Примітно, що українки при цьому потрапили до топ-4 по точності стрільби. Анастасія Меркушина, Юлія Журавок та сестри Віта і Валя Семеренко використали тільки сім додаткових патронів.

Відзначимо, що раніше найгіршим результатом жіночої збірної України в естафетах було 14-е місце на етапі Кубка світу в Бейтостолені у сезоні-2004/2005. Тоді за нашу команду виступали Лілія Вайгіна-Єфремова, Олена Петрова, Ніна Лемеш та Ірина Тананайко.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників
Показати ще

Також зазначимо, що зараз зростає кількість біатлонних збірних. Якщо 10 років тому в естафеті виступали в середньому 15 команд, то в сьогоднішній гонці взяли участь 22 збірні.

Тріумфувала в гонці збірна Франції, другими стали норвежки, а замкнули трійку лідерів спортсменки з Німеччини.

Жіноча збірна Франції перемогла в естафеті у Рупольдінгу вперше за 25 років.

Кубок світу, 5-й етап, Рупольдинг

Естафета, жінки

1. Франція

2. Норвегія

3. Німеччина

4. Швеція

5. Росія

6. Словаччина

7. Австрія

8. Білорусь

9. Чехія

10. Швейцарія

11. Італія

12. Канада

13. Польща

14. Естонія

15. Україна

16. США

17. Фінляндія

18. Китай

19. Японія

20. Словенія

21. Болгарія

22. Корея

Перемога в естафеті збірної Норвегії

18 січня в німецькому Рупольдінгу відбулася чоловіча естафета в рамках 5-го етапу Кубка світу з біатлону.

Збірну України представили Артем Прима, Сергій Семенов, Артем Тищенко і Дмитро Підручний. На чотирьох наші біатлоністи використали на рубежах тільки п'ять додаткових патронів, що є кращим результатом стрільби в гонці. Але в швидкості українці поступилися суперникам і посіли сьоме місце.

Варто відзначити, що капітан української команди Дмитро Підручний вийшов з заключного вогневого рубежа восьмим, але зміг на останньому колі обійти чеха Крупчика.

Перемогу здобули норвезькі біатлоністи, друге місце посіла збірна Німеччини, третіми стали французи.

Завтра в Рупольдингу пройде жіноча естафета, а завершиться п'ятий етап Кубка світу мас-стартами, які відбудуться в неділю, 20-го січня.

Успіхи Юлії Журавок та Марії Кручової

Українська біатлоністка Юлія Журавок здобула першу особисту перемогу на дорослому рівні на міжнародних змаганнях, вигравши коротку індивідуальну гонку серед жінок (з 45-секундним штрафом за промах) на Кубку IBU в німецькому Арбері.

24-річна Журавок показала хорошу швидкість і єдина жодного разу не промахнулася. У підсумку перевага українки над шведкою Шардін Слуф склала більше хвилини.

Порадувала представниця України Марія Кручова, яка стартуючи в останніх номерах, майже з самого початку подарувала надії на гарний результат. На першій стрільбі одна мішень Маші не скорилася, але потім пішли три "нулі", які дозволили зайняти високе підсумкове 4-е місце – особистий рекорд.

Коротка індивідуальна гонка. Жінки

1. Юлія Журавок (0+0+0+0) 36:47,0

2. Шардін Слуф (0+0+0+1) +1:01,9

3. Елізабет Хогберг (0+0+2+1) +1:38,7

4. Марія Кручова (1+0+0+0) +2:11,4
...

11. Яна Бондар (1+3+0+0) +3:06,5

22. Надія Бєлкіна (1+2+3+0) +4:09,6

Тріумф братів Бо в Рупольдінгу

17-го січня в німецькому Рупольдінгу відбувся чоловічий спринт у рамках четвертого етапу Кубка світу з біатлону.

Міг порадувати місцевих уболівальників Бенедикт Долль. Він показував дуже високу швидкість і закрив усі мішені на стрільбі лежачи. Був близький Долль до ідеальної стрільбі стоячи, але на заключному пострілі він промахнувся. На фініші німець програв трохи більше двох секунд норвежцю Тар'єю Бо, закриває всі мішені в гонці.

А Бо-старшого обігнав брат. Йоганнес зміг виграти четвертий спринт в сезоні навіть незважаючи на одну незакриту мішень на другому рубежі. Бенедикт Долль виявився третім. Француз Мартен Фуркад не зробив жодного промаху і фінішував четвертим.

Тільки один українець зумів потрапити в очкову зону. Дмитро Підручний припустився одного промаху на стрільбі стоячи, але на фінішному колі показав хорошу швидкість на лижні і замкнув топ-20.

Інші українці Артем Прима і Сергій Семенов не закрив по одній мішені на обох кордонах і зайняли 45-е та 74-е місця відповідно. Артем Тищенко закрив всі 10 мішеней, але показав 53-е час на фініші.

Перемога Йоганнеса Бо

12-го січня в німецькому Оберхофі відбулася чоловічий персьют у рамках четвертого етапу Кубка світу. Перемогу в гонці з трьома колами штрафу, здобув норвежець Йоганнес Бо.

Друге місце з одним промахом зайняв німець Арнд Пайффер. Замкнув трійку найсильніших італієць Лукас Хофер, який ідеально відпрацював на всіх вогневих рубежах.

До заключної стрільби претендував на перемогу француз Мартен Фуркад, але два кола штрафу на другій стійці відкинули його на четверте місце. П'ятим фінішував переможець спринтерської гонки Олександр Логінов. У персьюті росіянин не впорався зі стріляниною - 4 промахи.

Капітан збірної України Дмитро Підручний зумів поліпшити свою стартову позицію і фінішував 21-м. Сергій Семенов не зачепився за очкову зону, а Артем Прима після четвертої стрільби зійшов з дистанції.

Перемога Лізи Вітоцці в Оберхофі

12-го січня в німецькому Оберхофі відбулася жіноча гонка переслідування. До позавчорашнього спринту італійка Ліза Віттоцці часто залишалася в тіні своєї більш титулованої колеги по команді Доротеї Вірер. В активі Віттоцці було лише чотири подіуми на етапах Кубка світу: три рази вона піднімалася на третю позицію п'єдесталу пошани і лише одного разу - на другу.

Тим не менше, після першого "золота" в кар'єрі 23-річна спортсменка зуміла закрити 18 мішеней з 20 і повторила свій золотий успіх.

На друге місце з сьомої стартової позиції піднялася словачка Анастасія Кузьміна. Француженка Анаіс Шевальє, яка стартувала другою, знову піднялася на подіум, в цей раз на третю сходинку.

Хорошою стріляниною в черговий раз виділилася Анастасія Меркушина. 23-річна українка стала однією з трьох біатлоністок, які допустили один промах - кращий показник точності в гонці. Завдяки влучності Меркушина після старту з 35-ї позиції піднялася відразу на 19-е місце. Не впоралася зі стрільбою досвідчена Віта Семеренко, їй довелося пробігти шість кіл штрафу, що відкинуло її на 20 місць назад у порівнянні зі стартом - 26-а позиція на фініші.

Окремо варто відзначити прорив німкені Франциски Пройс. 24-річна спортсменка посіла 45-е місце в спринті, але в персьюті, незважаючи на два промахи, відіграла 39 позицій і фінішувала шостою і потрапила в квіткову церемонію.

Красуні-біатлноістки на думку Дмитра Підручного

Лідер збірної України з біатлону Дмитро Підручний розповів, кого він вважає найкрасивішими биатлонистками.

"Красивих дівчат там дуже багато. Складно виділити топ-3, не хочеться нікого ображати. Всі кажуть, що одна з найкрасивіших – Доротея Вірер. Кайса Мякяряйнен вже у віці, але тримає себе у чудовій формі. Складно назвати, хто буде третім. Першою на думку спадає Ірина Кривко", – сказав Підручний в інтерв'ю Youtube-каналу SPORT TRAVELER UA.

Доротея Вірер (Італія)

Кайса Мякяряйнен (Фінляндія)

Ірина Кривко (Білорусь)

Лідер збірної України з біатлону Дмитро Підручний розповів, кого він вважає найкрасивішими биатлонистками.

"Красивих дівчат там дуже багато. Складно виділити топ-3, не хочеться нікого ображати. Всі кажуть, що одна з найкрасивіших – Доротея Вірер. Кайса Мякяряйнен вже у віці, але тримає себе у чудовій формі. Складно назвати, хто буде третім. Першою на думку спадає Ірина Кривко", – сказав Підручний в інтерв'ю Youtube-каналу SPORT TRAVELER UA.

Доротея Вірер (Італія)

Кайса Мякяряйнен (Фінляндія)

Ірина Кривко (Білорусь)

Міс Бум Бум та тату з Мессі

28-річна бразильська модель Сьюзі Кортес, відома фанатка Барселони і аргентинського форварда каталонської команди Ліонеля Мессі, придумала ще один спосіб підтримати капітана "блаугранас".

Кортес зробила татуювання над своєю лівою сідницею з написом "Messi 10" і гербом Барселони. Результатом Сьюзі похвалилася в Instagram, додавши також відео процесу нанесення татуювання.

"Барса на тілі і в душі! Я впевнена, що кращий гравець в історії футболу виграє "Золотий м'яч" і звання кращого футболіста року за версією FIFA в шостий раз. Я передбачила свято, зробивши татуювання з ім'ям Мессі і номером 10 разом з гербом ФК Барселона, щоб відсвяткувати 120-річчя клубу, який я так люблю", — написала Кортес.

Сьюзі Кортес є володаркою титулу "Міс Бум-Бум 2015" за найкрасивіші сідниці Бразилії.

Як повідомляв портал Знай.ua, Жерар Піке придбав ФК Андорра.