Донецький "Шахтар" підписав контракт з 17-річним нападником львівських "Карпат" Данилом Сіканом.
Як повідомляється на офіційному сайті клубу, контракт розрахований на три роки.
В поточному сезоні Сікан виступав переважно в чемпіонаті U19 (10 матчів, 5 голів). Гравець збірної України U19. 12 серпня 2018 року дебютував за першу команду "Карпат" у поєдинку Прем'єр-ліги з "Зорею".
Нагадаємо, 29-річний захисник збірної України і донецького Шахтаря Ярослав Ракицький може перейти в російський Зеніт Санкт-Петербург.

Існують дві причини можливого звільнення захисника Ярослава Ракицького з Шахтаря. Першою з них є взаємини з головним тренером Паулу Фонсека. Між футболістом і португальцем немає належного взаєморозуміння, повідомляє Sport Arena.

Ще одна причина уходу Ракицького — ставлення фанатів до себе. Цікаво, що центрбек міг перейти в пітерський клуб ще влітку минулого року, однак Зеніт не встиг узгодити питання переходу з "гірниками".

За інформацією Ua.tribuna.com, Ракицький погодив умови особистого контракту із Зенітом. А ось український і російський клуби між собою ще домовляються, пітерці запропонували 8 мільйонів євро за центрбека, Шахтар же хоче виручити 10 мільйонів плюс бонуси.

Якщо трансфер відбудеться, то в Зеніті Ракицький складе конкуренцію аргентинцеві Емануелю Маммані, словенцю Мисі Мевля, сербу Браниславу Івановичу та португальцю Нету.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

У той же час, Шахтар залишиться з трьома центрбеками: Іваном Ордецом, Сергієм Кривцовим і Давидом Хочолавою, а також Миколою Матвієнко, якого Паулу Фонсека використовував на цій позиції. Також повідомлялося, що донеччани підписали попередній контракт з центрбеком Олександрії Валерієм Бондаренко.

Ракицький є вихованцем Шахтаря і всю свою ігрову кар'єру провів у складі донецького клубу, дебютувавши за нього в 2009 році.

У нинішньому сезоні Ярослав зіграв 16 матчів у всіх турнірах за Шахтар, забив 1 гол.

Зеніт лідирує в Прем'єр-лізі Росії, набравши 34 очки після 17 ігор. Шахтар також очолює турнірну таблицю Прем'єр-ліги України, маючи в активі 45 очок після 18 турів.

Як повідомляв портал Знай.ua, Ярмоленко став найдорожчим футболістом світу.