Восьмиразовий олімпійський чемпіон, норвезький біатлоніст Уле-Ейнар Бьорндален 27 січня відзначає 45-річний ювілей.

Навесні 2018 року король біатлону Бьорндален оголосив про вимушене завершення спортивної кар'єри, але і після цього він продовжує виступати.

"Я б хотів сказати, що втомився від біатлону. Але це не так. Я як і раніше мотивований і охоче виступав би ще декілька років. Але зараз я хочу піти за порадою лікарів і сім'ї. І я це роблю", - сказав 44-річний спортсмен на спеціально скликаній прес-конференції.

Уле-Ейнар Бьорндален
Уле-Ейнар Бьорндален

За свою професійну кар'єру Бьорндален брав участь у шести зимових Олімпійських іграх, ставши єдиним у світі абсолютним олімпійським чемпіоном з біатлону. На його рахунку 13 олімпійських медалей - 8 золотих, 4 срібних та 1 бронзова.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Також Бьорндален - шестиразовий володар "Великого кришталевого глобуса".

Крім того, він став найтитулованішим спортсменом в історії чемпіонатів світу з біатлону (20 перемог). Здобув 96 особистих перемог на етапах Кубка світу з біатлону та лижних гонок (95 і 1 відповідно), а всього має 133 перемоги разом з командними дисциплінами. Член МОК у 2014 - 2016 роках.

Нагадаємо, раніше про завершення кар'єри оголосив легендарний норвезький лижник, дворазовий олімпійський чемпіон та 13-кратний чемпіон світу, володар Кубка світу, Петтер Нортуг.

Петтер Нортуг
Петтер Нортуг

Про це спортсмен повідомив 12 грудня на прес-конференції у норвезькому Тронхеймі.
"Я вирішив закінчити з лижними гонками. У мене був неймовірно важкий попередній сезон та осінь 2018 року. Останнім часом я зрозумів, що більше не можу постійно залишатися на високому рівні, щоб добиватися результатів на Кубку світу. Я фізично не здатний на те, що міг раніше", - цитує Петтера NBK.
Петтер Нортуг - абсолютний рекордсмен лижних гонок. Єдиний в історії дворазовий володар неофіційного звання Короля лиж.

Як повідомляв портал Знай.ua, українські біатлоністки втерли носа росіянкам і захопили лідерство в Кубку націй.