Організатори Олімпійських ігор-2020, які пройдуть в Токіо з 24 липня по 9 серпня 2020 року, планують зробити медалі для змагань зі старих електронних пристроїв.
Як повідомляє Sports Illustrated, нагороди будуть зроблені з бронзи, золота та срібла, які отримають з викинутих смартфонів, цифрових камер і ноутбуків.
Таким чином Олімпійський комітет підтримає ініціативу японського уряду з переробки електричних відходів та обладнання.
За словами організаторів, вони планують зібрати достатньо старої техніки до 31 березня. Їм необхідно 2,700 кг бронзи, 4,100 кг срібла і 30,3 кг золота. Непрацюючі девайси розберуть на частини, з яких і зроблять медалі.
Як писав Знай.ua, влада Японії має намір перейти на літній час на період проведення Олімпіади-2020 в Токіо. Остаточне рішення буде прийнято найближчим часом.

Таке рішення прийнято у зв'язку з аномальною спекою, через яку цього літа в Японії загинуло понад 120 людей.

Проте, наголошується, що жителі Токіо проти будь-яких часових змін.

Також пропонувалося перенести Олімпіаду на осінь (жовтень), але голова організаційного комітету Олімпійських ігор Йошіро Морі відмовився від цієї ідеї.

Літні Олімпійські ігри-2020 пройдуть в Токіо
Літні Олімпійські ігри-2020 пройдуть в Токіо

Нагадаємо, Україна завоювала першу ліцензію на Літні Олімпійські ігри-2020, які пройдуть в Токіо з 24 липня по 9 серпня.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Першу ліцензію на Ігри-2020 завоював українець Павло Коростильов у кульовій стрільбі.

Коростильов зупинився за крок від медалі чемпіонату світу у стрільбі з пневматичного пістолета з 10 м. Коростильов з 7-м результатом пробився у фінальну вісімку, весь фінал впевнено тримався у топ-5 і в підсумку посів четверте місце.

Павло Коростильов
Павло Коростильов

Це принесло Україні першу перепустку на Олімпіаду, оскільки ліцензії отримує найкраща четвірка в олімпійських дисциплінах на чемпіонаті світу.

Нагадаємо, виконавча рада Міжнародного олімпійського комітету додала 15 нових дисциплін у програму Ігор в Токіо. Про це повідомляє офіційний сайт МОК.

Зміни:

  • 800 м у плаванні у чоловіків
  • 1500 м у плаванні у жінок
  • змішана естафета 4х100 м у плаванні
  • мікст у стрільбі з лука
  • змішана естафета 4х100 у легкій атлетиці
  • баскетбол 3х3 у чоловіків і жінок
  • ВМХ фрістайл у чоловіків і жінок
  • медісон в чоловічих і жіночих велоперегонах
  • командний турнір у фехтуванні у чоловіків і жінок
  • змішана пара в настільному тенісі
  • змішана естафета в тріатлоні

У кількості представників на Олімпійських іграх найбільше втратили легкоатлети, яких буде на 105 менше в Токіо, ніж в Ріо-де-Жанейро, важкоатлетів і борців буде менше на 64 і 56 представників відповідно.

Як повідомляв портал Знай.ua, Японія готова на радикальні кроки заради Олімпіади-2020.