У Білорусі, а саме в місті Орша, проходив міжнародний турнір з хокею серед дітей 2008 року народження і молодше. Крім місцевої команди в змаганнях брали участь представники Гродно, Гомеля, Ліди (всі Білорусь), Києва (Україна) і Луча, Бєлгорода, Мурманська (всі Росія).

Найгарячішим вийшов поєдинок між Оршею і Неманом. Причому основні події розгорнулися не на майданчику, а на трибунах. Там зчепилися батьки десятирічних дітей - бійка вийшла масовою і лютою. Нещодавно її відео потрапило в мережу.

Шайба та коментатор

Під час матчу регулярного чемпіонату НХЛ між Тампа-Бей і Коламбус Блю Джекетс (5:1) стався неординарний інцидент.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Шайба після удару одного з хокеїстів пролетіла в сантиметрах від голови коментатора П'єра Макгвайра.

Новий клуб у НХЛ

Рада керуючих НХЛ проголосував за розширення чемпіонату на один клуб, який буде базуватися в Сіетлі.

Очікувалося, що нова команда, яка ще не має назви, стартує з сезону 2020-го року, але в НХЛ хочуть переконатися, що арену в Сіетлі добудують повністю і в строк. Дебют новачка НХЛ намічений на сезон 2021/22.

Сіетл стане 32-м клубом НХЛ. Внаслідок розширення ліги буде порушено склад дивізіонів — Арізона Койотс змінить Тихоокеанський на Центральний дивізіон. Клуб з Сіетла буде виступати в Тихоокеанському дивізіоні.

За словами комісіонера НХЛ Гері Беттмана, Сіетл заплатив 650 млн доларів за місце в лізі.

Одним із власників клубу буде відомий американський теле - і кіно продюсер Джеррі Брукхаймер.

Власники новачка НХЛ вклали 800 мільйонів доларів у реконструкцію "Key Arena". Раніше арена була домом клубу НБА Сіетл Суперсоникс, який у 2008 році переїхав і став Оклахомою-Сіті Тандер.

Очікується також, що НБА незабаром скористається можливістю і розширить лігу, повернувши баскетбольну команду в Сіетл.

Команда буде називатися Сіетл, однак прізвисько ще не придумано. Ймовірно, як і у випадку з появою клубу Вегас Голден Найтс (фіналіст Кубка Стенлі-2018), який дебютував у НХЛ минулого сезону, всі атрибути клуб отримає десь за 9-12 місяців до старту сезону 2021/22.

Що стосується назви, то вболівальники взяли участь у місцевому голосуванні і обрали прізвисько "Sockeyes" - це вид риби. Серед інших "морських" варіантів - "Кракени" і "Steelheads" (вид сьомги). Крім того, є варіанти "Тотеми" і "Emeralds" (смарагди).

Клуб пообіцяв прислухатися до думки фанів і розгляне ці варіанти.

Що стосується логотипу, то, очевидно, він буде розроблятися після того, як стане відомо прізвисько.

Головним кольором клубу, ймовірно, стане зелений. Саме від цього серед варіантів прізвиськ "Смарагди" та морська тема взагалі. Зелений вважається кольором міста Сіетл, а також його використовують інші професійні команди - наприклад, клуб МЛС "Сіетл Саундерс", клуб НФЛ "Сіетл Сихоукс", клуб МЛБ "Сіетл Маринерз".

Всі вони в своїх кольорах використовують зелений або його відтінки. Не виключено, що представник НХЛ все ж захоче виділитися в цьому плані.

Сіетлу належить взяти участь у драфті розширення, як це було з Вегасом влітку 2017 року. Новачок вибере по 1 гравцю з складу кожної команди НХЛ, крім Вегаса.

Кожен клуб зможе "захистити" 11 хокеїстів свого складу від переходу в Сіетл. Процудера відбудеться влітку 2021 року.

Враховуючи тривалий час до дебюту команди, про тренерський штаб і генерального менеджера говорити ще рано.

Нагадаємо, що у минулому сезоні в НХЛ вже з'явився новачок - Вегас Голден Найтс, який в дебютному чемпіонаті зумів дійти до фіналу Кубка Стенлі.

Рекорд від Патрика Лайне

У НХЛ (Національній хокейній лізі) пройшли чергові матчі регулярного чемпіонату. Найрезультативніший поєдинок відбувся в Сент-Луїсі, де місцеві "блюзмени" поступилися Вінніпегу Джетс з рахунком 4:8.

Без усяких сумнівів героєм зустрічі став фінський форвард Вінніпега Патрік Лайне, який закинув п'ять шайб!

Таке в НХЛ відбулося вперше з 2011-го року, коли швед Юхан Франзенвідзначився пента-триком у грі за Детройт Ред Уінгз.

Уродженцю Тампере вдалося повторити відразу кілька досягнень. 20-річний фін зрівнявся з росіянином Олексієм Ковальовим за кількістю хет-триків за місяць - для Лайне гра з Сент-Луїсом стала за листопад третьою, в якій він зміг закинути три шайби. Ковальов брав таку планку в лютому 2001-го року, граючи за Піттсбург Пінгвінз.

Також Патрік повторив рекорд легендарного канадця Уейна Гретцкі, ставши всього третім хокеїстом в історії ліги, кому вдалося оформити пента-трик у віці молодше 21 року. Крім Гретцкі, який тоді грав за Едмонтон Ойлерс, це також виходило у Дона Мердока, який захищав кольори Нью-Йорк Рейнджерс. До речі, Лайне став лише третім хокеїстом з сезону-1997/98, кому в принципі вдавалося закинути п'ять шайб за матч в НХЛ.

Лайне до речі не тільки собі поліпшив статистику і репутацію, а також допоміг любителю хокею виграти мільйон доларів.

Як повідомляв портал Знай.ua, канадські хокеїсти зіграли в українських вишиванках.