Український біатлоніст Дмитро Підручний виграв золото на Чемпіонаті світу в шведському Естерсунді.

Дмитро Підручний виграв гонку переслідування в шведському Естерсунді
Дмитро Підручний виграв гонку переслідування в шведському Естерсунді

Підручний став переможцем гонки переслідування, ставши першим в історії чемпіоном України з біатлону.

Дмитро Підручний став чемпіоном світу в гонці переслідування
Дмитро Підручний став чемпіоном світу в гонці переслідування

Підручний подолав дистанцію за 31:54,1 хв., допустивши два промахи на першому вогневому рубежі. Другим фінішував Йоханнес Тингнес Бе, а бронзову медаль завоював француз Кантен Фійон Майї.

Дмитро Підручний став чемпіоном світу в гонці переслідування
Дмитро Підручний став чемпіоном світу в гонці переслідування

Після фінішу український чемпіон Підручний не приховував емоцій, і не стримував сліз:

Капітан збірної України Дмитро Підручний став чемпіоном світу в гонці переслідування! Після двох промахів на першому рубежі капітан чоловічої збірної України пройшов ідеально три стрільби поспіль і фінішував першим.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Після третьої стрільби норвежець Йоганнес Тінгнес Бо мав гандикап у майже хвилину над переслідувачами, яких крім Підручного було ще чотири. Лідер загального заліку Кубка світу цілком міг дозволити собі допустити два промахи, але не більше. Однак після трьох кіл штрафу він вийшов на фінішне коло другим, в 15 секундах від Підручного.

27-річний українець, який став єдиним серед переслідувачів, кому вдалося закрити всі мішені на останньому рубежі, повністю виклався на фінішному колі і не підпустив до себе реактивного Бо-молодшого. Підручний фінішував першим та приніс чоловічому українському біатлону перше золото чемпіонатів світу!

Йоганнес Тінгнес Бо в цей раз завоював срібну медаль, а француз Кантен Фійон Майї виграв боротьбу за бронзу у Тар'єй Бо.

Ще один українець Руслан Ткаленко з двома колами штрафу зайняв 38-е місце.

Тренер чоловічої збірної України Юрай Санітра в ефірі UA: Перший поділився емоціями після перемоги Дмитра Підручного в гонці переслідування на чемпіонаті світу в шведському Естерсунді:

"Відправляємо цю перемогу всім людям України, всім хто довіряв, всім уболівальникам.
Це подарунок за нашу роботу, за роботу Підручного. Діма - хороший, розумний, інтелігентний чоловік, він виконував завжди все, що він говорив.

Це найкращий день у моєму житті - до олімпійської медалі з Паволом Гурайтом додати такий результат. У чоловіках виграти золото - це вершина".

Як повідомляв портал Знай.ua, українська біатлоністка Юлія Журавок виграла першу гонку в кар'єрі.