У шведському Естерсунді відбулася жіноча індивідуальна гонка в рамках чемпіонату світу-2019 з біатлону.

Найкращою з українок стала Анастасія Меркушина, яка з однією хвилиною штрафу в пасиві посіла 10-е місце.

Юлія Джима не допустила на дистанції жодного промаху і посіла підсумкове 12-е місце. Юлія Журавок фінішувала 14-ю, а Валентина Семеренко посіла 36-е місце, повідомляє офіційний сайт IBU.

Золото чемпіонату світу виграла шведка Ханна Еберг, віце-чемпіонкою стала італійська біатлоністка Ліза Віттоцци, а бронза дісталася француженці Жюстін Бреза.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Меркушина, Джима і Журавок візьмуть участь у мас-старті.

10 березня український біатлоніст Дмитро Підручний на чемпіонаті світу в Естерсунді тріумфально виграв гонку переслідування на 12,5 км з чотирма вогневими рубежами.

Крім золотої медалі капітан української чоловічої збірної з біатлону заробив 25 тисяч євро призових, повідомляє sportarena.com.

Також за 4-е місце в спринті 27-річний українець заробив 10 тисяч євро.

Сумарно за дві гонки уродженець Тернополя отримає 35 тисяч євро призових.

За весь поточний сезон, аж до чемпіонату світу, Підручний заробив 17,25 тисяч євро призових від IBU.

Дмитро одружений на колишній біатлоністці Ользі Полєщиковій, з якою вони виховують дочку Ірину.

Дмитро Підручний виграв гонку переслідування в шведському Естерсунді
Дмитро Підручний виграв гонку переслідування в шведському Естерсунді

Підручний став переможцем гонки переслідування, ставши першим в історії чемпіоном України з біатлону.
Після перемоги Підручний поділився емоціями:
"Емоції... взагалі важко повірити, що у мене є золота медаль. Я розраховував на цьому Чемпіонаті світу взяти якусь медаль, але навіть не міг уявити, що це буде золото.
Не тільки початок був важким, вся гонка була дуже важкою. Чесно кажучи, мені біглося сьогодні набагато важче, ніж вчора та в естафеті. Я мав деякі проблеми з відновленням після спринту, тому що вчора віддав всі сили, які мав, і сьогодні було досить важко зібратися і показати результат.
Вірив в подіум до останнього, бо знав, які сьогодні погодні умови, і як важко було на пристреливании на стрільбі стоячи. У жіночій гонці теж зі стріляниною сьогодні були труднощі. Кожен рубіж, кожен постріл - це був шанс бути вище і вище.
Дуже приємно, і для мене це велика честь, що саме мені вдалося "вкрасти" у Йоханнеса золото. Подивимося, чи вдасться це комусь ще на цьому чемпіонаті", - заявив Підручний.

Капітан збірної України Дмитро Підручний став чемпіоном світу в гонці переслідування! Після двох промахів на першому рубежі капітан чоловічої збірної України пройшов ідеально три стрільби поспіль і фінішував першим.

Після третьої стрільби норвежець Йоганнес Тінгнес Бо мав гандикап у майже хвилину над переслідувачами, яких крім Підручного було ще чотири. Лідер загального заліку Кубка світу цілком міг дозволити собі допустити два промахи, але не більше. Однак після трьох кіл штрафу він вийшов на фінішне коло другим, в 15 секундах від Підручного.

27-річний українець, який став єдиним серед переслідувачів, кому вдалося закрити всі мішені на останньому рубежі, повністю виклався на фінішному колі і не підпустив до себе реактивного Бо-молодшого. Підручний фінішував першим та приніс чоловічому українському біатлону перше золото чемпіонатів світу!

Йоганнес Тінгнес Бо в цей раз завоював срібну медаль, а француз Кантен Фійон Майї виграв боротьбу за бронзу у Тар'єй Бо.

Ще один українець Руслан Ткаленко з двома колами штрафу зайняв 38-е місце.

Тренер чоловічої збірної України Юрай Санітра в ефірі UA: Перший поділився емоціями після перемоги Дмитра Підручного в гонці переслідування на чемпіонаті світу в шведському Естерсунді:

"Відправляємо цю перемогу всім людям України, всім хто довіряв, всім уболівальникам.
Це подарунок за нашу роботу, за роботу Підручного. Діма - хороший, розумний, інтелігентний чоловік, він виконував завжди все, що він говорив.

Це найкращий день у моєму житті - до олімпійської медалі з Паволом Гурайтом додати такий результат. У чоловіках виграти золото - це вершина".

Як повідомляв портал Знай.ua, на церемонії нагородження Підручний не стримав емоцій.