Лондонський Челсі після гри в Києві з Динамо звернувся до УЄФА зі скаргою про нібито расистському поведінку групи фанатів "біло-синіх". Про це йдеться в заяві "аристократів".

"Ми можемо підтвердити повідомлення про те, що в кінцівці матчу невелика група вболівальників Динамо ображала одного з наших футболістів на ґрунті расизму. Ми засуджуємо таку жахливу поведінку. Ми очікуємо, що УЄФА проведе ретельне розслідування", – йдеться у заяві "Челсі".

Наголошується, що футболісти Челсі повідомили арбітру зустрічі про інцидент відразу після фінального свистка, а голова і секретар клубу поговорили з делегатом УЄФА відразу після матчу.

За даними ЗМІ, мова йде про футболіста Каллума Хадсона-Одої, на адресу якого фани Динамо нібито імітували крики мавп.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"Динамо", в свою чергу, переглянуло відеозапис з сектора, де за інформацією англійців, перебували фанати-порушники, і на ній не було виявлено жодних ознак, що підтверджують факти будь-яких дискримінаційних проявів".

"Ні - расизму" – це не просто популярне гасло, а один із ключових пріоритетів роботи Динамо, яке повністю поділяє принцип нульової терпимості до будь-яких проявів дискримінації на стадіоні та за його межами", – відповіли в київському клубі.

У першому поєдинку лондонська команда перемогла з рахунком 3:0, а тому мала гарний заділ перед матчем-відповіддю.

Але в повторній зустрічі Челсі забив ще більше. У першому таймі тричі англійці забили у ворота динамівців. У всіх трьох голах мала місце помилка угорського захисника "біло-синіх" Тамаша Кадара, який 14 березня святкує свій 29-й день народження.

Точними ударами за Челсі відзначилися двічі Олів'є Жиру і Маркос Алонсо.

У другій половині зустрічі "аристократи" продовжили забивати. Жиру оформив хет-трик і ще один гол у свій актив записав Каллум Хадсон-Одоі.

Міг забивати гол престижу Сергій Сидорчук, але спочатку капітан динамівців пробив у воротаря Кепу Аррісабалагу, а потім на добиванні влучив у штангу.

Додамо, що по ходу зустрічі Денис Гармаш, який в цій зустрічі зіграв за Динамо в якості форварда, двічі забив у ворота лондонців, але з офсайду. Також ще один раз Гармаш ледь не зрізав м'яч у свої ворота після подачі кутового.

Матч завершився перемогою "Челсі" з рахунком 0:5.

До слова, після матчу експерти телеканалу "Футбол" Олександр Головко та Олександр Яковенко заявили, що в пропущених голах винен не тільки Тамаш Кадар, а вся команда. На їхню думку, Томаш Кенджора, Віктор Циганков та інші лідери киян мали зіграти краще.

Зазначимо, що на грі був аншлаг, "Олімпійський" був заповнений на 95%! Гру з англійським грандом відвідало 64,8 глядачів.

Ліга Європи. 1/8 фіналу. Матч

Динамо Київ - Челсі Лондон - 0:5 (0:3)

Голи: Олів'є Жиру, 5, 33, 59, Маркос Алонсо, 45, Каллум Хадсон-Одоі, 78.

Попередження: Віталій Миколенко, 61 - Сесар Аспілікуета, 73.

Як раніше повідомляв Знай.ua, відбулося жеребкування чвертьфіналів Ліги чемпіонів та Ліги Європи.