Український спортсмен Дмитро Чумак завоював три золоті медалі чемпіонату Європи з важкої атлетики, який проходить в Батумі (Грузія), повідомляє НОК України.

Дмитро Чумак став найкращим у категорії до 102 кг. Він показав результат 391 кг (175 кг + 216 кг) і здобув три золоті медалі: у ривку, поштовху та сумі двоборства.

Дмитро Чумак - чемпіон Європи з важкої атлетики
Дмитро Чумак - чемпіон Європи з важкої атлетики

Бронзову медаль у поштовху завоював українець Костянтин Рева з результатом 207 кг (ривок 161 кг, сума двоборства 368 кг).

Нагадаємо, раніше українець Кирило Пирогов став володарем бронзової медалі на першості континенту в Грузії.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

В активі спортсмена, який виступає у ваговій категорії до 96 кг, бронза в ривку з результатом 171 кг.

Як раніше писав Знай.ua, жіноча збірна України стала найкращою на чемпіонаті Європи з боротьби.

Підопічні Володимира Євонова здобули перемогу у загальнокомандному заліку на першості континенту з боротьби у столиці Румунії Бухаресті.

У рамках чемпіонату Європи українська борчиня Аліна Бережна здобула переконливу перемогу у фіналі до 72 кг. Наша співвитчизниця виявилася сильнішою за Анну Кармен Шелл з Німеччини.

Таким чином, Бережна поставила золоту крапку у виступі жіночої збірної України у Бухаресті, яка стала найкращою на першості континету.

На чемпіонаті Європи з боротьби вихованка калуської школи вільної боротьби Тетяна Кіт принесла в скарбничку збірної України другу за день срібну нагороду.

У ваговій категорії 57 кг Тетяна Кіт від самого початку була налаштована серйозно. У першій сутичці вона не дала своїй італійській суперниці шансу, хоча та є бронзовою призеркою Середземноморьського чемпіонату.

З рахунком 4:3 Тетяна перемогла у чвертьфіналі бронзову призерку чемпіонату Європи з Франції. Боротьба за вихід до фіналу була дуже напруженою. Українці протистояла молода молдовська борчиня — дуже амбітна та потужна, вона — чемпіонка Європи U23 та чемпіонка світу та Європи серед молоді.

Але Тетяна змогла вийти до фіналу, в якому на килим проти неї вийшла досвідчена Емесе Барка з Угорщини. На її рахунку — дві світові та чотири європейські бронзи, а тому вона має досвід серйозної боротьби. Наша борчиня поступалась з рахунком 2:4, а за за три секунди до завершення сутички Тетяна провела прийом, завдяки якому могла перемогти на туше. Але цього разу українка здобула тільки срібну медаль.

Як раніше писав Знай.ua, 23-річна українка Лілія Горішня здобула срібло чемпіонату Європи.