У шостому матчі серії першого раунду плей-офф Кубка Стенлі "Вашингтон Кепіталз" на виїзді поступився 5:2 "Кароліні Харрікейнз". Рахунок у серії став 3:3.

У кінцівці третього періоду капітан Вашингтона росіянин Олександр Овечкін отримав вилучення до кінця матчу. Спочатку російський хокеїст вдарив ключкою опонента, за що отримав штраф на дві хвилини. Форвард відреагував на це рішення суддів саркастичними оплесками, за що отримав ще 10 хвилин штрафу. У підсумку Овечкін відразу ж відправився в підтрибунне приміщення.

Також Олександр на початку зустрічі відзначився провокаційним вчинком. 33-річний росіянин невдало застосував силовий прийом проти Дуги Хемілтона, після чого врізався в борт і опинився на льоду. Піднявшись, проїжджаючи повз лавки Кароліни, Овечкін зобразив курку.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Калгарі і Тампа-Бей сенсаційно вилетіли з плей-офф Кубка Стенлі.

Колорадо Евеланш переміг Калгарі Флеймс в плей-офф Кубка Стенлі, вигравши серію з рахунком 4:1, і вийшовши до півфіналу Західної конференції.

Цікаво, що Калгарі в рамках регулярного чемпіонату переміг у Західній конференції.

Раніше плей-фф Кубка Стенлі вилетіла Тампа-Бей Лайтнінг, яка стала володарем Президентського кубку та переможцем Східної конференції. "Блискавки" в першому раунді плей-офф з рахунком 0:4 поступилися Коламбус Блю Джекетс.

До речі, це перший випадок в історії НХЛ, коли обидва переможця вилетіли в плей-офф Кубка Стенлі в першому раунді.

Новий клуб у НХЛ

Рада керуючих НХЛ проголосував за розширення чемпіонату на один клуб, який буде базуватися в Сіетлі.

Очікувалося, що нова команда, яка ще не має назви, стартує з сезону 2020-го року, але в НХЛ хочуть переконатися, що арену в Сіетлі добудують повністю і в строк. Дебют новачка НХЛ намічений на сезон 2021/22.

Сіетл стане 32-м клубом НХЛ. Внаслідок розширення ліги буде порушено склад дивізіонів — Арізона Койотс змінить Тихоокеанський на Центральний дивізіон. Клуб з Сіетла буде виступати в Тихоокеанському дивізіоні.

За словами комісіонера НХЛ Гері Беттмана, Сіетл заплатив 650 млн доларів за місце в лізі.

Одним із власників клубу буде відомий американський теле - і кіно продюсер Джеррі Брукхаймер.

Власники новачка НХЛ вклали 800 мільйонів доларів у реконструкцію "Key Arena". Раніше арена була домом клубу НБА Сіетл Суперсоникс, який у 2008 році переїхав і став Оклахомою-Сіті Тандер.

Очікується також, що НБА незабаром скористається можливістю і розширить лігу, повернувши баскетбольну команду в Сіетл.

Команда буде називатися Сіетл, однак прізвисько ще не придумано. Ймовірно, як і у випадку з появою клубу Вегас Голден Найтс (фіналіст Кубка Стенлі-2018), який дебютував у НХЛ минулого сезону, всі атрибути клуб отримає десь за 9-12 місяців до старту сезону 2021/22.

Що стосується назви, то вболівальники взяли участь у місцевому голосуванні і обрали прізвисько "Sockeyes" - це вид риби. Серед інших "морських" варіантів - "Кракени" і "Steelheads" (вид сьомги). Крім того, є варіанти "Тотеми" і "Emeralds" (смарагди).

Клуб пообіцяв прислухатися до думки фанів і розгляне ці варіанти.

Що стосується логотипу, то, очевидно, він буде розроблятися після того, як стане відомо прізвисько.

Головним кольором клубу, ймовірно, стане зелений. Саме від цього серед варіантів прізвиськ "Смарагди" та морська тема взагалі. Зелений вважається кольором міста Сіетл, а також його використовують інші професійні команди - наприклад, клуб МЛС "Сіетл Саундерс", клуб НФЛ "Сіетл Сихоукс", клуб МЛБ "Сіетл Маринерз".

Всі вони в своїх кольорах використовують зелений або його відтінки. Не виключено, що представник НХЛ все ж захоче виділитися в цьому плані.

Сіетлу належить взяти участь у драфті розширення, як це було з Вегасом влітку 2017 року. Новачок вибере по 1 гравцю з складу кожної команди НХЛ, крім Вегаса.

Кожен клуб зможе "захистити" 11 хокеїстів свого складу від переходу в Сіетл. Процудера відбудеться влітку 2021 року.

Враховуючи тривалий час до дебюту команди, про тренерський штаб і генерального менеджера говорити ще рано.

Нагадаємо, що у минулому сезоні в НХЛ вже з'явився новачок - Вегас Голден Найтс, який в дебютному чемпіонаті зумів дійти до фіналу Кубка Стенлі.

Як повідомляв портал Знай.ua, канадські хокеїсти зіграли в українських вишиванках.