Представники некомерційної організації “Фонд електронних рубежів” (Electronic Frontier Foundation, EFF) направили лист в Офіс Генерального прокурора штату Техас з вимогою звернути увагу на недобросовісну практику компанії Epson. Як виявилося, компанію звинувачують у поломках чорнильних картриджів сторонніх виробників за допомогою коду, вбудованого в оновлення прошивки принтерів. Такої підстави від компанії не чекав ніхто.

Своїми діями виробник вводить в оману клієнтів, спочатку запевняючи, що принтери можуть працювати зі сторонніми картриджами,а потім через кілька місяців виводять їх з ладу, тим самим підставляючи сторонніх виробників, і пропонуючи альтернативу в якості своєї продукції.

Дана практика не тільки завдає фінансовий збиток споживачам, які змушені купувати більш дорогі картриджі Epson, але і представляє ризик з точки зору кібербезпеки, так як ще безліч картриджів можуть вийти з ладу в будь-який момент, і користувачі навіть не запідозрять нічого. Таким чином мільйони принтерів залишаються уразливими до кібератак, за допомогою яких зловмисники можуть отримати доступ до внутрішніх мереж організацій і викрасти конфіденційні відомості, так що поломкою принтерів це може і не обмежиться.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, що кнопка “не відстежувати” є марним, так як сайти не дотримуються правил і домовленості з приводу конфіденційності особистої інформації користувачів, які відвідують сайти. Серед них і Facebook, Google, і навіть YouTube. Раніше вони погодилися на відмову від стеження за користувачами, але через деякий час відмовилися.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія по виробництву флешок Lexar представила нову модель девайса JumpDrive Fingerprint F35, який отримав сканер відбитків пальців. Таким чином до 10 осіб зможуть отримати доступ до флешці завдяки відбиткам пальців. Ціна близько 100 доларів.

Знай.uа писав, що компанія Amazon випустила нову електронну книгу, у якій немає аналогів на сьогоднішній день. Варто відзначити, що девайс отримав сенсорний дисплей, що є рідкістю для електронних книг, а також захист від вологи, так що можна зайнятися улюбленою справою навіть у ванній.