Співробітники Genius Bar і авторизованих сервісних центрів Apple можуть у лічені хвилини виявити, що iPhone або iPad піддавалися ремонту з використанням несертифікованих комплектуючих. Як виявилося, у компанії є інструмент, який здатний виявити не сертифіковані компоненти в смартфоні. У випадку виявлення таких звернувся споживачеві, швидше за все, буде відмовлено в праві заміни пошкодженого апарату на новий. Таким чином компанія хоче позбавити себе від обману з боку користувачів, які вирішили заощадити і відремонтувати свій девайс на гарантії в іншому сервісному центрі.

Новий метод перевірки отримав назву Zombie Check. Він передбачає підключення смартфона або планшета до комп'ютера через здвоєний кабель, до однієї з частин якого прикріплений додатковий блок, схожий на перехідник для читання карт пам'яті. Програма для сканування компонентів запускається за допомогою комп'ютера, і відразу ж виявляє підроблені запчастини, за які Apple не несе відповідальності.

Раніше для перевірки пристроїв на предмет підроблених запчастин Apple використовувала виключно програмне забезпечення, яке вимагало, щоб смартфон або планшет перебував у включеному стані. Однак шахраї швидко знайшли лазівку і обманівали корпорацію. Тепер же це трохи ускладнить завдання.

Популярні новини зараз
Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нагадаємо, що компанія Apple, як і очікувалося, збирається провести нову презентацію 30 жовтня,і вже більшість журналістів отримали свої запрошення на захід. Немає сумнівів, що компанія представить купу нових девайсів.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що після запуску Eluga X1 і Eluga X1 Pro на початку цього місяця, Panasonic представила новий бюджетний смартфон ціною 125 доларів. Телефон отримав функції флагмана, але за доступною ціною.

Знай.uа писав, що австралійський суд дозволив розробникам культової гри GTA V обшукати будинку читеров, які звинувачуються в незаконному створенні обходу для гри. Таким чином суд показав всю серйозність злочину. До речі, банківські рахунки підозрюваних заблокували, так що вони можуть знімати гроші в невеликій кількості.