Донині у хакерів успішно працює стара система фішингу – крадіжка даних з допомогою фейкових сайтів. Особливо дієва схема з користувачами, які бажають заощадити.

Так, днями з'явилася інформація, що шахраї почали красти дані власників iPhone за допомогою нової хитрості. Вони розсилають їм листи зі знижками, а потім крадуть імена і паролі. Про це повідомляє видання The Sun.

Один анонім, який володіє iPhone поділився про новий спосіб шахрайства. Як повідомляє потерпілий, до нього на пошту прийшло повідомлення нібито від Apple, де пропонувалося оформити підписку на стриминговий сервіс Spotify по знижці.

При натисканні на посилання відкривався сайт, стилізований під портал Apple, де жертва повинна була ввести свій Apple ID і пароль. Після цього дані викрадалися.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Експерти повідомляють, що таким чином можна не тільки викрасти особисту інформацію, але і дані банківських карт і навіть віддалено заблокувати смартфон.

Користувачів просять звертати увагу на URL-адреси таких сайтів і мати на увазі, що офіційний портал Apple знаходиться на домені apple.com і ніде більше. Подібні повідомлення краще всього видаляти, а відправника додавати в "Спам".

Раніше, хакер з Італії зламав клієнтську базу даних мережі торговельних автоматів, знайшовши спосіб змінювати її.

Експерту з питань безпеки Маттео Пізані вдалося виявити кілька недоліків в мобільному додатку Argenta на Android для мережі торговельних автоматів. Про це йдеться на сайті Hackernoon.

В цьому мобільному додатку містилася база даних клієнтів, програміст без значних зусиль отримав доступ до неї.

Злом програми відбувався в кілька хитромудрих етапів. Спочатку хакер здійснив декомпілювання (тобто отримання програмного коду), далі включив режим оцінювання. Після цього перевстановив додаток.

Нагадаємо, з виходом iPhone X, мабуть, вперше за останні сім років Apple випустила iPhone з дійсно новим дисплеєм.

анее портал "Знай.uа" повідомляв, співробітники Genius Bar і авторизованих сервісних центрів Apple можуть у лічені хвилини виявити, що iPhone або iPad піддавалися ремонту з використанням несертифікованих комплектуючих.

Також портал "Знай.uа" писав, експерти з PhoneArena з'ясували, наскільки швидко заряджаються нові айфони від комплектної зарядки. Як виявилося, все набагато гірше, ніж можна припустити.