Багато любителів мобільних пристроїв від Apple задавалися питанням: а що означають всі ці букви в назві смартфона? І ось, нарешті, віце-президент з маркетингу компанії Apple Філ Шиллер розкрив таємницю найменувань в інтерв'ю Engadget.

Стало відомо, що більшість назв не означають абсолютно нічого. Проте є і винятки. Так, у iPhone 3GS буква "S" означає Speed, що з англійської перекладається як "Швидкість".

У 2011 році компанія випустила iPhone 4S. Тоді гендиректор Apple Тім Кук повідомляв, що в цій моделі буква "S" розшифровується як Siri – назва голосового помічника.

Остання модель, в якій літери несли смислове навантаження, є iPhone SE – ці літери означають "Special Edition" ("Спеціальний випуск").

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

До речі, для інших моделей, на кшталт 5C, 5S, 6S, 7S, Apple не пропонувала жодних пояснень. Літери в назвах останніх моделей айфонів - XS і XR - за словами Філа Шиллера, не мають певного сенсу. Правда самому Шиллеру букви S і R нагадують назви моделей дорогих спорткарів.

Раніше повідомлялося, що Apple продовжує переводити свої пристрої на роз'єм USB Type-C і в зв'язку з цим оновила зарядний пристрій для “розумних” годинників Apple Watch. Нагадаємо, що навіть новий iPad Pro отримав роз'єм для зарядки USB-C. І це не дивно.

Це фірмова магнітна зарядка, але вже з USB Type-C. Її можна підключити до сучасних моделей MacBook і інших ноутбуків із таким портом. До речі, у нових ноутбуках Apple компанія дала пріоритет саме роз'ємам USB-C.

Нагадаємо, що Apple більше не буде підписувати iOS 12. До того ж, відкати до попередніх версій неможливі. Так як тільки актуальна версія має хороший рівень захисту, на відміну від попередників.

Як повідомляв портал Знай.uа, користувачі програми GusBaddy повідомили про серйозну недоробку програми, яка виводить з ладу будь-який iPhone.

Також портал Знай.uа писав, що 19 жовтня стартували продажі «бюджетного» смартфона iPhone XR, у зв'язку з чим компанія Apple оновила офіційні розцінки на ремонт, включивши в перелік дану модель.