У понеділок, 19 листопада, стало відомо, що головна криптовалюта біткоїн (Bitcoin) вперше з жовтня 2017 року впала нижче психологічно важливої позначки в 5 тисяч доларів США. Варто відзначити, що це вплинуло і на курси більшості інших криптовалют – вони також знижуються.

Так, за даними біржі MarketWatch, курс біткоїна опустився нижче 5 тисяч доларів. При цьому повідомляється, що під торгів біржі Kraken за біткоїн в понеділок пропонували від 4 тисяч 970 доларів. Однак, вже ввечері основна криптовалюта торгувалася на рівні 5 тисяч 757 доларів.

інфографіка

Уточнимо, що за останні п'ять сесій біткоїн впав у ціні на 20%. Сталося це на тлі невизначеності криптовалютних інвесторів щодо подальшої траєкторії ринку.

До речі, багато гігантів банківської індустрії готові працювати з криптовалютами, але є одна заковика, їх зупиняє правова невизначеність у цій сфері. Про це розповіла голова Coriolis Technologies Ребекка Хардінг.

Популярні новини зараз
Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

За її словами, більшість фінустанов "відчувають здорову цікавість і скептицизм" щодо цифрових валют. Щоб залишатися залученими в криптопростір й затребуваними в своїй ніші, банки тісно співпрацюють з новими компаніями з фінтех-індустрії. Хардінг підкреслила, що фінустанови активно вивчають особливості крипторинку і неодмінно незабаром почнуть направляти кошти в новий клас активів.

Нагадаємо, що єдиний боксер, який ставав чемпіоном світу у восьми вагових категоріях, Менні Пак'яо оголосив про запуск криптовалюти під назвою PAC Coin.

Як повідомляв портал Знай.uа, Bitcoin впав на 500 доларів вниз за одну добу. А слідом за ним посипались і інші криптовалюти. І це враховуючи той факт, що протягом останніх двох місяців курс Bitcoin зберігав стабільність, торгуючись у межах $ 6,300- $ 6,600.

Також портал Знай.uа писав, що 22 листопада 2018 року відбудеться вже третій за рахунком Blockchain Summit Kyiv 2018, який збере понад 800 учасників і 30 спікерів зі всього світу.