Одна з найбільш відомих комп'ютерних ігор святкує свій день народження. З моменту релізу культової гри Half-Life пройшло рівно 20 років. Науково-фантастична стрілялка з видом від першої особи від компанії Valve Software стала проривом комп'ютерних ігор і особливо – шутерів. Саме вона навчила інших геймдизайнер створювати атмосферну картину з сюжетів. До того ж, в деяких моментах гра здавалася справді страшною.

Перший випуск гри видала Sierra Studios у версії для ПК 19 1998 року. Сама по собі гра була від першої особи. По суті, це шутер, але ще і з сюжетом. Аналогів у гри на той час практично не було, адже більшість ігор навіть не могли похвалитися наявністю повноцінного 3D.

Дія Half-Life розгортається в гігантському дослідному комплексі “Чорна Меза”, де проводяться розробки в галузі озброєнь, телепортації і взаємодії з паралельними світами. Саме тому і майбутні ігри мали приставку “Чорна Меза”.

В свій час для Half-Life були випущені самостійні доповнення-відгалуження Opposing Force і Blue Shift. Їх події розгорталися у той же час, що і події оригінальної гри, але змінювалися головні герої і доповнювалася сюжетна лінія. Таким чином творці гри доповнювали всесвіт, у якому і відбувався сюжет цієї гри.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Half-Life принесла світову славу Valve, більше 50 ігрових журналів визнали Half-Life “Грою року”. Авторитетне видання PC Gamer тричі привласнювало їй звання “кращої гри з коли-небудь створених”. Сама Half-Life залишається улюбленою гравцями і сьогодні.

Нагадаємо, що в цьому році корпорація Microsoft сильно розлютила користувачів Windows 10. Крім видалення файлів і відсутність функцій, які раніше були дуже необхідні, на днях з'явився новий баг, який не дозволяє користуватися файлами з хмарного сховища Apple. Таким чином, користувачі iCloud не можуть синхронізувати свої файли.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що власники топових смартфонів iPhone XS Max скаржаться на якість продукту. Приміром, корпус має безліч недоліків, а якість збірки залишає бажати кращого. При натисканні на екран, смартфон починає скрипіти. Варто відзначити, що за таку новинку власники заплатили близько 1400 доларів.

Знай.uа писав, що компанія Qualcomm, яка раніше співпрацювала з Apple, надаючи компоненти для iPhone, почала вести брудну гру проти яблучної корпорації після їх розірвання контракту. Як виявилося, компанія найняла аналітиків, які будуть писати в мережі про яблучної компанії в негативному контексті.