Віце-президент новинного агрегатора Google News Річард Ґінґрас (Richard Gingras) не виключає, що сервіс буде закритий на території ЄС, якщо Брюссель прийме “податок на гіперпосилання”. Річард додав, що у цього сервісу немає реклами, так що він не приносить прибутку компанії. У разі внесення закону про податок на гіперпосилання, цей сервіс буде вимагати від корпорації грошей. Звичайно ж, для компанії в роботі сервісу немає сенсу, якщо він лише зменшує капітал.

Введення податку призведе до того, що новинні агрегатори будуть зобов'язані платити ЗМІ за використання їх вмісту. Тому, топ-менеджер Google не виключив припинення роботи Google News в країнах ЄС, хоча такий варіант розвитку подій для компанії “небажаний”.

Остаточне рішення буде прийнято після знайомства з фінальним текстом закону. Раніше комітет по законодавству Європарламенту схвалив законопроект, за яким інтернет-сервіси повинні будуть платити авторам ліцензійний збір за використовуваний художнього і новинного контенту, а також податок з виручки від реалізації цифрових послуг. Відразу після прийняття цього закону YouTube виплатив блогерам кілька мільярдів доларів за унікальний контент, а також посилив захист авторських прав.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Нагадаємо, що в цьому році корпорація Microsoft сильно розлютила користувачів Windows 10. Крім видалення файлів і відсутність функцій, які раніше були дуже необхідні, на днях з'явився новий баг, який не дозволяє користуватися файлами з хмарного сховища Apple. Таким чином, користувачі iCloud не можуть синхронізувати свої файли.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що власники топових смартфонів iPhone XS Max скаржаться на якість продукту. Приміром, корпус має безліч недоліків, а якість збірки залишає бажати кращого. При натисканні на екран, смартфон починає скрипіти. Варто відзначити, що за таку новинку власники заплатили близько 1400 доларів.

Знай.uа писав, що компанія Qualcomm, яка раніше співпрацювала з Apple, надаючи компоненти для iPhone, почала вести брудну гру проти яблучної корпорації після їх розірвання контракту. Як виявилося, компанія найняла аналітиків, які будуть писати в мережі про яблучної компанії в негативному контексті.