Фінансові звіти компанії Samsung останні квартали стабільно демонструють позитивні тенденції і рекордні прибутки. Судячи з усього, вдале зміна бізнес-стратегії принесло свої плоди. Здавалося б, нова стратегія допомогла компанії стати на ноги, і більше нічого їй не загрожує. Однак якщо проаналізувати звіти детальніше, виявиться, що основні гроші генерують чіпи і екрани.

А ситуація на ринку мобільних телефонів для корейського гіганта складається не менш вдало, так що смартфони все ще працюють не ідеально, як би цього не хотілося. Глава мобільного підрозділу Samsung Кох Донг Джин в інтерв'ю The Korea Herald вперше публічно визнав, що його підрозділ останнім часом погіршив позиції на світовому ринку смартфонів. І це не дивно, адже продажі смартфонів різко впали, навіть на флагмани, такі як Galaxy S9 і Galaxy Note 9.

Конкуренція на ринку смартфонів зросла, а апарати Samsung втратили колишню привабливість проти таких брендів, як Huawei, Xiaomi, Meizu та інших. Сам глава використовував слово “криза” під час інтерв'ю.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Головною проблемою для Samsung став середній сегмент, в якому серії Galaxy A і Galaxy J здають позиції під тиском китайських виробників. Не дивно, адже китайські корпорації пропонують користувачам більш потужні апарати за доступною ціною.

Samsung задекларувала 2,2 трлн вон ($1,95 млрд) операційного прибутку мобільного підрозділу в третьому кварталі. Це на 30% менше, ніж у попередньому кварталі.

Нагадаємо, що в цьому році корпорація Microsoft сильно розлютила користувачів Windows 10. Крім видалення файлів і відсутність функцій, які раніше були дуже необхідні, на днях з'явився новий баг, який не дозволяє користуватися файлами з хмарного сховища Apple. Таким чином, користувачі iCloud не можуть синхронізувати свої файли.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що власники топових смартфонів iPhone XS Max скаржаться на якість продукту. Приміром, корпус має безліч недоліків, а якість збірки залишає бажати кращого. При натисканні на екран, смартфон починає скрипіти. Варто відзначити, що за таку новинку власники заплатили близько 1400 доларів.

Знай.uа писав, що компанія Qualcomm, яка раніше співпрацювала з Apple, надаючи компоненти для iPhone, почала вести брудну гру проти яблучної корпорації після їх розірвання контракту. Як виявилося, компанія найняла аналітиків, які будуть писати в мережі про яблучної компанії в негативному контексті.