Незважаючи на те, що ціни на роздрібну купівлю флагманських моделей iPhone неухильно зростає, доходи Apple від продажу кожного апарату знизився. Серед причин зниження кількості проданих одиниць техніки - їх величезна ціна, а також непотрібні функції, за які доведеться платити чималі гроші.

Про зниження прибутку свідчить порівняльний графік, що включає в себе дані про маржинальність всіх смартфонів Apple, які коли-небудь виходили на ринок. Цифри шокували навіть аналітиків.

Виходячи з даних, отриманих під час дослідження стало відомо, що найбільше компанія заробила на продажу iPhone 3Gs, це було понад 9 років тому, коли за кермом стояв Стів Джобс. І це не дивно, адже на той момент 3 версія смартфона отримала доступ до 3G-мереж, а також всі функції плеєра і камери.

Однак по мірі впровадження у фірмові смартфони нових технологій на кшталт Retina-дисплея, маржинальність стала падати, досягнувши мінімуму на iPhone SE (всього 53%). І це н дивно, адже виробництво таких дисплеїв вимагало величезна кількість ресурсів і часу.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Зараз, якщо вірити графіками TechInsights, дохід Apple отримує з кожного проданого iPhone, встановився на позначці 60%, що менше рекорду, встановленого iPhone 3GS з його 74%.

Проте, вартість смартфон в 25-40 тисяч гривень виправляє цю ситуацію. І все ж, продажі iPhone помітно зменшилися.

Нагадаємо, що науковці і експерти з безпеки навчилися зламувати сканер відбитків пальців на будь-якому смартфоні. З цього моменту смартфони з таким захистом є ненадійними, адже вони тепер легка здобич для хакерів і зловмисників. Не секрет, що у кожної системи є збої, і навіть в цій. Таким чином вчені домоглися того, що сканер розблокує телефон в 1 з 5 випадків, навіть якщо відбитки пальців не збігаються.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що і хоча квартальні звіт показав світові, що Samsung отримує величезний прибуток, мобільний підрозділ не допомагає корпорації в цьому, а навпаки. Глава цього підрозділу визнав, що всьому виною “криза”, адже топові флагмани компанії не продаються на ринку.

Знай.uа писав, що відомий інсайдер повідомив про подробиці майбутнього PlayStation 5. Як виявилося, консоль майбутнього оснастять топовим чіпсетом, який обходить попередника за всіма показниками. Таким чином будь-які ігри отримають плавну і красиву картинку. Експерт запевняє, що ціна за новинку близько 500 доларів, а її вихід запланований на 2020 рік.