Для автолюбителів зима ніколи не приходить вчасно, навіть якщо на календарі грудень. Не став винятком і нинішній рік. І як завжди, після першого снігопаду 14 листопада кількість ДТП зросла в рази. В допомогу автолюбителям всього світу американський дистриб'ютор шин вирішив наочно показати у відеоролику, які шини підвищать безпеку водіїв і пасажирів під час зимової їзди.

Щоб умови тестів максимально наблизити до природних, особливо в ожеледь, яка, до речі, з-за зволікань у роботі комунальних служб в Україні особливо небезпечна, дистрибютор проводив і знімав випробування на льоду хокейного майданчика. Саме він імітував замерзлу зимову дорогу. Правда українські дороги ще щедро "забезпечені" вибоїнами та ямами, які водії відчувають навіть під вкатанним шаром снігу, але, мабуть, зарубіжні випробувачі про такі ускладненнях навіть не здогадуються.

"Фігуристкою" стала взута у всесезонні шини новенька Toyota Camry з переднім приводом, та автомобіль на зимовій гумі.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Тим часом на українських автошляхах можна зустріти ділянки з більш складними умовами, ніж намагалися створити автори випробування, а ще є безліч водіїв, для яких правила огрядного руху мають дуже умовний характер.

Але в перелік тестових випробувань були включені лише: розгін з місця, гальмування, подолання 90-градусного повороту, що імітує проїзд перехрестя. Вони проходили на низькій, так званій, "міській" або "паркетній" швидкості, близько 30 км/год. Крім того, льодову арену додатково розмітили конусами.

Незалежно від резутьтатів випробувань, у наших реаліях найкраще своєчасно "перевзувати" транспортні засоби та дотримуватися ПДР.

Нагадаємо, сайт "Знай.uа" вже неодноразово писав про безпеку на дорогах

Крім того, сайт "Знай.uа" розказав про те, якою буде зима в Україні

Також раніше "Знай.uа" повідомляв подробиці аварії зі знаменитістю