В NASA утворилася хвиля занепокоєння через дивну знахідку на Червоній планеті. Увагу вчених привернув незвичайний гладкий блискучий марсіанський камінчик. Фахівцям довелося відірвати марсохід "Кьюріосіті" від важливих справ.

У той час, поки зонд InSight здійснював посадку на Марс цього тижня, "Кьюріосіті" спокійно вивчав Червону планету. Він досліджував унікальну ділянку сірої скелі на оголенні Хайфілд.

Відомо, що "Кьюріосіті" вже бував у Хайфілді раніше, але вчені NASA захотіли подивитися на чотири раніше виявлених камінчика — включаючи незвичайний гладкий камінь, що схожий на шматок золота.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Виникли підозри, що цей камінь, який отримав назву Літл-Колонсей (Little Colonsay), є метеоритом, але вчені NASA не зможуть переконатися у цьому, поки не проведуть хімічний аналіз. Інструмент ChemCam на марсоході, що складається з камери, спектрографи і лазера, дозволяє розбити хімічну лабораторію на місці.

Варто нагадати, що після посадки на Марс 358-кілограмовий геофізичний зонд InSight, який у розгорнутому стані має габарити 6,1х2х1,4 м, розкрив сонячні панелі, щоб отримати енергію для запуску систем, і працює в штатному режимі. На щастя, місія після приземлення на червону планету пройшла успішно.

Подолавши 485 млн км, зонд NASA приземлився у вулканічному районі планети - на нагір'ї Елізій, яке розташовано біля екватора Марса. "Триногий" модуль назавжди залишиться в цьому місці, і передаватиме корисну інформацію на Землю до тих пір, поки не зможе функціонувати.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що, щоб збільшити термін служби космічних апаратів та забезпечити тривалі людські місії у глибокому космосі NASA планує запустити роботизовану паливну місію для зберігання і перевезення криогенного палива. В якості охолоджувача кріогенна рідина забезпечує роботу космічного апарату і може продовжити термін його служби на роки.

Нагадаємо, вода й атмосфера: вчені знайшли "нову Землю", придатну для життя.

Як повідомляв Знай.uа Марс наш: у NASA прийняли доленосне рішення, колонізація Червоної планети не за горами.

Знай.uа писав, рахунок пішов на години: у NASA назвали дату колонізації Марса.