На міжнародному автосалоні в Детройті відбулася довгоочікувана прем'єра Toyota Supra нового, п'ятого за рахунком покоління. Варто нагадати, що лінійка цієї легендарної моделі не оновлювалася з 2002 року, а це цілих 17 років. Тепер фанатам японських дрифтовых авто буде на що подивитися.

Нове купе носить заводський індекс A90. Розробка моделі почалася в 2012 році, її створювали в рамках співпраці Toyota і BMW, тому Supra побудована на загальній платформі з новим BMW Z4. Така собі колаборація автомобільних виробників, щоб вдало воскресити легенди японського автопрому.

За вид купе відповідала студія CALTY Design Research, яка розташовується в Каліфорнії. Екстер'єр серійної Supra багато в чому перегукується з концепт-каром Toyota FT-1, який показали ще взимку 2014 року. Все те, що так подобається фанатам старих японських авто.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки
Показати ще

У салоні – суворо два місця. Інтер'єр оформлений у спортивному ключі, його характеризують минималистичная передня панель, велика комбінація приладів, впізнаване кермо, ковшоподібні сидіння. Але найцікавіше - під капотом.

В Детройті модель представили у версії з 3,0-літровим рядним шестициліндровим бензиновим бітурбомотором BMW B58B30. Потужність-340 к. с, крутний момент – 500 Нм. Максимальна швидкість близько 250 км/год, але цього вистачить з головою.

У Європі і Північній Америці продажі новинки стартують влітку нинішнього року. В США ціни на модель починаються з позначки 49 990 доларів.

Нагадаємо, що інсайдери повідомили, що Apple знову почала розробку нових плеєрів лінійки iPod Touch. Будемо сподіватися, що це так. Однак, досі невідомо, навіщо користувачам плеєр в 2019 році, коли в будь-якому смартфоні вже є вбудований плеєр, до того ж, смартфони мають доступ до мережі, чого не скажеш про плеєрі. У будь-якому випадку, плеєр буде коштувати набагато дешевше iPhone, що дасть можливість отримати доступ до програм iOS набагато дешевше.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Oppo представить смартфон з незвичайною камерою. Повідомляється, що камера зможе знімати з десятикратним збільшенням без втрати якості фото. Однак, ціна за девайс сильно зросте. У будь-якому випадку, якщо компанія покаже цю камеру в дії, вона може стати краще мобільного камерою в світі завдяки характеристикам.

Знай.uа писав, що Роскомнагляд знову наїхав на Google. Нагадаємо, що корпорація добра виплатила штраф в розмірі 500 тисяч рублів Роскомнагляду за недотримання правил видачі результатів при використанні пошукача від Google.