Американці випробували новий двухфюзеляжный транспортний літак компанії Stratolaunch Systems — Stratolaunch Model 351. Даний апарат найбільший літак у світі. Як би це не було сумно, але він перевершує за розмахом крил український Ан-225 "Мрія".

Відомо, що в поточному році "Стратоланч" вперше відправить у космос ракету - для цієї мети його, власне, і створювали. Про це стало відомо завдяки повідомленням американських ЗМІ.

Так, під час тестів гіганта розігнали до швидкості 218 кілометрів на годину. Випробування пройшли успішно, і літак може здійснити перший політ у найближчому майбутньому.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Що ж відомо про апарат, який скоро потіснить український літак з світового п'єдесталу

Літак має двухфюзеляжную конструкцію. Його оснащено шістьма двоконтурними турбореактивними двигунами Pratt & Whitney PW4056. Машину було представлено публіці 31 травня 2017 року, коли відбулося викочування в Аерокосмічному центрі в пустелі Мохаве, штат Каліфорнія. У грудні 2017 року було протестовано шасі і гальмівна система літака.

Головна місія літака — служити платформою-носієм для підйому ракет у стратосферу перед їх запуском в космос. Ракета-носій підвішуватиметься під центральною частиною крила між фюзеляжами і запускати в космос методом "повітряного старту", який здійснюватиметься з висоти приблизно 10500 м.

Варто нагадати, що 24 грудня 1982 року в небо вперше піднявся АН-124 "Руслан" (у термінології НАТО "Кондор"), створений в київському ОКБ Олега Антонова. Його створювали на противагу американському Lockheed C-5 Galaxy. До "Руслана" цей літак тримав пальму першості у протистоянні та гонці озброєнь між США і Радянським Союзом, як найбільший військово-транспортний літак у світі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що весь світ спостерігав за першим зльотом в небо надважкого українського літака "Мрія". Тепер же з'явилася можливість поглянути на політ з кабіни пілота. В мережі опублікували відео, політ Ан-225 "очима пілота".

Нагадаємо, він створив "Руслана" і "Мрію": помер видатний авіаконструктор України.

Як повідомляв Знай.uа Росія намагається привласнити ще один геніальний український винахід.

Знай.uа писав, нереальна посадка українського літака-гіганта змусить вас затамувати подих: відео.