Канадські вчені вияснили, що опріснювальні заводи по всій земній кулі виробляють більше токсичних відходів, ніж прісної води.

що Залишився розсіл, який містить велику кількість міді і хлору, викидається назад в океан, де сприяє появі мертвих зон — величезних ділянок позбавленої кисню води. Відповідно, там не живуть живі організми, такі як риби і водорості.

На кожен літр одержуваної прісної води припадає півтора літри розсолу. Обсяг відходів, вироблених в усьому світі кожен рік, сягає 50 мільярдів кубометрів. Це величезна площа, яка може накрити цілий континент шаром води, в якій не можуть жити живі організми.

Проблему поглиблює те, що населення Африки, Близького Сходу та острівних держав, залежить від функціонування опреснителей.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Мертві зони або зони кисневого мінімуму зазвичай зустрічаються на глибині 200-800 метрів і зазвичай виникають в результаті потепління води і збільшення концентрації органічних речовин, які поступають з суші разом зі стічними водами та добривами.

Проте, представники ООН повідомляють, що із-за глобального потепління, кількість мертвих зон збільшиться, і на користь екології це точно не піде. До того ж, якщо так буде продовжуватися, кількість риби та інших живих організмів різко скоротиться в найближчі кілька років.

Нагадаємо, що Xiaomi представить перший смартфон з підтримкою 5G вже 24 січня. Повідомляється, що це буде Xiaomi Mi Mix 3, який оснащений топовим чіпсетом з підтримкою мережі нового покоління. Однак, для українців смартфон абсолютно марний, адже 5G у нас не підтримується, а переплачувати за функцію, якої не можна користуватися, як мінімум нерозумно. Крім нової мережі, девайс отримає непогану камеру, а також об'ємний акумулятор. Про ціну поки нічого не відомо.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що новий вірус захопив мережу, і тепер заражає комп'ютери, що працюють на Windows. До того ж, це не просто вимагач, але і шифрування особистих даних на ПК. Навіть якщо відновити операційну систему, дані користувача без допомоги хакера не розшифрувати.

Знай.uа писав, що компанія Xiaomi відмовиться від виробництва бюджетних смартфонів. Тепер же, цими новинка займеться інша компанія - Redmi, яка не буде випускати смартфони дорожче 350 доларів.