Уряд Франції готує законопроект про додатковий податок для найбільших транснаціональних IT-компаній, серед яких, зокрема, Google, Amazon, Facebook і Apple. Тепер же компанії зобов'язали виплачувати досить величезний податок, щоб надавати свої послуги жителям Франції.

Законопроект про додаткове оподаткування торкнеться всіх IT-компаній, чий оборот становить понад 750 мільйонів євро по всьому світу і 25 мільйонів євро у Франції. Подивимося, як на це відреагують корпорації. Звичайно ж, податки досить величезні, але не для таких компаній, чий грошовий оборот становить сотні мільярдів доларів.

Влада Франції очікують, що завдяки новому податку бюджет країни щорічно зможе отримувати додатково близько 500 мільйонів євро.Міністр назвав оподаткування міжнародних компаній “викликом XXI століття” і “питанням справедливості”. Цілком можливо, що деякі компанії все-таки відмовляться від надання своїх послуг на території країни.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, що і хоча Google Pixel 3 все ще вважає потужним смартфоном, компанія незабаром знайде йому заміну, випустивши Google Pixel 4. Так, це точно станеться не раніше осені 2019 року, але вже перші знімки майбутнього смартфона з'явилися в мережі. З іншого, на знімках немає фронтальної камери. Можливо, її впровадили в дисплей, або ж зробили висувний механізм, як у смартфонів Huawei і Xiaomi.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Роскомнагляд знову наїхав на Facebook і Twitter. Повідомляється, що компанії тепер зобов'язані виплатити близько 5 тисяч рублів штрафу. Компанием простіше виплатити цей мізерний штраф, ніж розміщувати сервери на території Росії, щоб зберігати інформацію жителів країни на них.

Знай.uа писав, що корпорація Apple знову обманює користувачів. На цей раз, компанія випустила досить слабкі акумулятори для iPhone, однак ціна при цьому просто величезна. За ціну в 150 доларів, можна просто придбати бюджетний смартфон, а не просто чохол.