Стало відомо, що вартість смартфонів iPhone зменшиться в країнах з ослабленою національною валютою по відношенню до долара США. Про це глава компанії Apple Тім Кук розповів в інтерв'ю Reuters .

Так, з'ясувалося, що компанія буде коригувати ціни на власну продукцію за кордоном, де курси валют знизилися протягом останнього року.

"Ми вирішили повернутися до (цін — ред.), близьким до наших минулорічних місцевих цін, у надії допомогти підтримати продажі в цих областях", - заявив Кук.

Тім Кук

Зокрема, мова йде про Китай, де гаджети Apple коштують значно дорожче китайських аналогів. При цьому в яких ще країнах компанія планує знизити ціни, на даний момент невідомо.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Як зазначає агентство, подібне рішення приймається вдруге за всю 12-річну історію компанії. Вперше ціни знизили в 2007 році, незабаром після старту продажів самої першої моделі iPhone.

За даними видання The Wall Street Journal у першому кварталі 2019 року виручка і прибуток компанії Apple знизилася вперше за 10 років. Так, у порівнянні з аналогічним періодом 2018 року виручка американської компанії знизилася з $88,29 млрд до $84,31 млрд (скорочення на 5%), а чистий прибуток — з $20,06 млрд до $19,97 млрд. Причиною такого падіння вважаються слабкі продажі iPhone.

смартфони Apple

Нагадаємо, що оцінити дизайн флагманського смартфона Samsung Galaxy S10+, для наочності порівнявши його з iPhone Xmax на одному зображенні, вирішив відомий мережевий інформатор Бен Гескин. До речі, зовнішній вигляд смартфона від Samsung вже не раз з'являвся в мережі.

Як повідомляв портал Знай.uа, компания Apple буде радувати геймерів новими сервісами. Схоже, у Steam та інших ігрових бібліотек з'явився конкурент, який досяг висот на ринку електроніки. Це буде повноцінний сервіс для покупки ігор, або ж трансляції з одного пристрою на інший з використанням хмарних технологій.

Також портал Знай.uа писав, що 24 січня Apple оголосила про конкурс фото, знятих на iPhone. Найкращі роботи обіцяють розмістити на всіх доступних рекламних площах компанії, і тепер на переможців чекає приємний сюрприз, про який Apple не повідомляла в умовах конкурсу.