Компанія Bentley готується презентувати на Женевському автосалоні найшвидший у світі позашляховик - кросовер Bentayga в "гарячій" версії Speed, який посунув з першої сходинки п'єдесталу Lamborghini Urus.

Максимальна швидкість "Ламбо" становить 305 км/год, стандартна Bentley Bentayga могла розігнатися до 301 км/год, а нова Bentayga Speed розвиває вже 306 км/ч.

Щоб досягти таких показників, шестилітровий бензиновий W12 з бітурбонадувом було форсовано з 608 до 635 кінських сил, хоча крутний момент залишився колишнім 900 Н·м. Також у Bentayga Speed переналаштована підвіска з активними електромеханічними стабілізаторами і доопрацьована вихлопна система. Максимальний екстрим обіцяє режим Sport, який перепрограмували для підвищення задоволення від водіння.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

У якості опції доступні вуглекерамічні гальма. Зовні впізнати версію Speed можна за новими 22-дюймовими колесами, пофарбованими у колір кузова, за накладками на бампери, тонованою оптикою, чорними глянсовими гратами, а також значним спойлером на кришці багажника. Ну і за шильдиками Speed, звичайно. У інтер'єрі вперше для Bentayga доступна комбінована обробка - зі шкірою і алькантарою, а сидіння і пороги прикрашають написи Speed.

Нагадаємо, що Jaguar придумала мову для спілкування людей і автомобілів. Так, це звучить дуже дивно, але ж розумні колонки вільно розмовляють з користувачами, так що прийшла черга і авто.

Ніяких цифр, текстових повідомлень і звукових сигналів компанія вважає, що повідомляти пішоходів про дії автомобілів краще за допомогою пректуючих на асфальт світлових смуг. Самі по собі сигнали досить інтуїтивні, так що зрозуміти, як буде пересуватися авто зможе навіть дитина.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що гра Civilization VI раптово стала безкоштовною. Тепер кожен бажаючий може оцінити гру абсолютно безкоштовно.

Раніше Знай.uа писав, що Google відновила роботу над Project Ara. Нагадаємо, що це модульний смартфон, у якому можна змінювати “начинку” самостійно, а сам процесор, камера, акумулятор мають форму прямокутників.