Здається, назріває невеликий скандал. Ілон Маск і його компанія SpaceX подали на космічне агентство NASA в суд . Проблема в тому, що SpaceX програла тендер і тепер вимагає пояснень. В першу чергу, Маск цікавиться, чому для наукової місії до троянських супутникам Юпітера була обрана ракета конкурента, якщо ракета SpaceX коштує на 30% дешевше. Маск підозрює NASA у змові з конкурентами, адже видимих причин відмови від послуг компанії SpaceX просто немає.

Бачите, справа в тому, що у США підтримка приватної космічної діяльності здійснюється безпосередньо через NASA — агентство видає гранти і підряди великим компаніям, підтримуючи їх розвиток і частково фінансуючи. Якби не підтримка NASA у важкі роки SpaceX, компанії, можливо, не було б. До того ж, кількість успішних місій з відправлення цінного вантажу на МКС у компанії SpaceX просто зашкалює. До того ж, ракети компанії Маска багаторазові, і їх можна використовувати після успішного приземлення на Землю як мінімум ще один раз.

31 січня NASA заявило, що тендер на запуск апарату Lucy астероїдів Юпітера в жовтні 2021 року, дістанеться United Launch Alliance, спільному підприємству Boeing і Lockheed Martin, конкуруючого з компанією Маска.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нагадаємо, що голосовий помічник від Apple Siri здатний розряджати ваш смартфон. Причому робить це непомітно, так що користувач може помічником навіть і не користуватися. Siri у фоновому режимі буде прислухатися до кожного вашого слова, щоб не пропустити прохання власника. Втім, його можна легко відключити, якщо така проблема є.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Microsoft вирішила довести до розуму Windows 10. Компанія виправила понад 70 вразливостей, так що операційна система буде працювати більш стабільно. До того ж, виправлені помилки торкнутися і інших операційних систем.

Знай.uа писав, що компанія Honor публічно висміяла смартфон Xiaomi Mi 9. Компанія-виробник позиціонує свій смартфон як лідер на ринку. Втім, компанія Huawei вважає, що це не так.