У ході січневої перевірки безпеки в соціальній мережі Facebook з'ясувалося, що “деякі” паролі від акаунтів Facebook Lite знаходилися в загальному доступі, повідомляється в офіційному блозі компанії. Варто відзначити, що компанія про це не повідомляла, так що користувачі навіть не підозрювали, що хтось міг без проблем увійти в обліковий запис, і побачити особисті дані.

За словами віце-президента з безпеки та конфіденційності Педро Канахуати, жоден з цих паролів не було видно нікому за межами кола співробітників, але журнали тривалий період часу були доступні приблизно 2 тис. інженерів і розробників, які працюють на Facebook. Бути впевненим на всі 100%, що паролі не потрапили в руки третіх осіб - неможливо. Особливо, коли це стосується Facebook, у якої не найкраща репутація, враховуючи кількість скандалів за витік даних користувачів.

Тепер в компанії збираються повідомити про це недолік в безпеці “сотні мільйонів” користувачів Facebook Lite і “десятки тисяч” власників акаунтів Instagram. Повідомляється, що подібні проблеми почалися з 2012 року, і близько 600 мільйонів користувачів не можуть бути впевненими, що їх листування ніхто не читав.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Нагадаємо, що компанія Volvo показала систему, яка дозволить уникнути ДТП на дорозі. Повідомляється, що система буде сканувати стан водія під час їзди, і якщо буде підозра, що водій втомлений, або навіть п'яний, система може самостійно зупинити автомобіль, і навіть його припаркувати. Обійти систему практично неможливо, так що в майбутньому, це допоможе уникнути величезну кількість ДТП.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Xiaomi представила новий робот-пилосос Roborock Sweep Т6. Повідомляється, що його заряду вистачить на 2.5 години прибирання, а нова система дозволить прибрати весь будинок, заглянувши в усі куточки житла. Ціна за девайс досить приємна - всього 400 доларів. Швидше за все, апарату з'явиться і на ринку України, але терміни поки що невідомі.

Знай.uа писав, що розумний фітнес-браслет Xiaomi Mi Band 4 з'явиться на прилавках вже в червні 2019 року. Інсайдери повідомляють, що девайс з'явиться в двох модифікаціях - одна з них отримає чіп NFC, який дозволить оплачувати товари та послуги безконтактно.