З 1 травня 2019 року вартість популярних електромобілів Tesla зросте на кілька тисяч доларів.

Про це повідомив генеральний директор Tesla Ілон Маск.

Він розповів, що підвищення вартості авто пов'язане з тим, що опція автопілота "самокерувальний рух" (Full Self-Driving) відтепер буде включена в усі нові автомобілі Tesla, крім найдоступнішої версії Tesla Model 3(Standard Range).

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Ілон Маск підкреслив, що ціна Full Self-Driving підвищиться приблизно на 3000 доларів. Щоб зараз додати цю опцію при оформленні замовлення, необхідно доплатити 5000 доларів.

Автопілот Full Self-Driving здатний самостійно припаркуватися і виїхати до власника за викликом, автоматично підбирати оптимальний маршрут до місця призначення за навігатором і рух за ним, їхати по шосе, автоматично перебудовуючись між смугами, і повертати на вигинах доріг.

Наразі опція повністю не реалізована. До кінця року компанія планує навчити систему розпізнавати і відповідним чином реагувати на знаки STOP і сигнали світлофора, а також автоматично переміщатися по дорогах в межах міста.

Маск переконаний, що найближчим часом система повністю забезпечить самокерувальний рух.

Ілон Маск
Ілон Маск

Нагадаємо, що глава компанії Tesla Ілон Маск пообіцяв запустити в своїх електрокарах систему безпілотного управління з можливістю обходити дорожні вибоїни. Це відмінна новина для всіх жителів України, враховуючи стан доріг по всій території країни. Про це сам Маск повідомив на своїй сторінці в Twitter, відповідаючи на коментар власника авто своєї марки.

Так, користувач Twitter з Канади написав у глави Tesla на сторінку:

Ілон Маск
Ілон Маск

"Вчора я проїхав 300 км на своїй Tesla Model 3, після останнього оновлення софта. Система працювала відмінно, самостійно вибираючи потрібну швидкість, залежно від ситуації на дорозі. А долучатися до процесу мені доводилося тільки в одному випадку: для об'їзду вибоїн, яких поблизу Квебеку виявилося, на жаль, багато цієї весни".

Як повідомляв Знай.uа, NASA випробувало двигуни Orion в екстремальних ситуаціях

Читайте також: компанія SpaceX запустила гігантський android для колонізації Всесвіту. Ілон Маск заявив, що нова ракета завершила прив'язаний стрибок, всі системи в нормі