На складі площею майже один квадратний кілометр в Остіні, штат Техас, Apple переробляє деталі “мертвих” iPhone. Варто тільки уявити, скільки iPhone потрапляють на кладовищі смартфонів. Всередині цього складу трудиться робот на ім'я Дейзі, який вміє розбирати 15 різних моделей iPhone зі швидкістю до 200 одиниць на годину. Незабаром, Apple планує ліцензувати цю технологію для інших компаній. Однак, робот істотно спрощує розбирання смартфонів, хоч він і дорого обійшовся. В теорії, робот здатний замінити близько 50 працівників, так що він окупився через кілька місяців.

надалі Apple хоче виробляти свої продукти цілковито з перероблених матеріалів (до речі, в цьому році компанія випустить свій 1,5-мільярдний iPhone).

Повідомляється, що в середньому один iPhone проходить через руки двох чи трьох власників поки не відправиться в переробку. Виробник хоче, щоб покупці не зберігали свої старі пристрої “в ящику столу”, а повертали назад в оборот — новим власникам або на переробку. У теорії, це допоможе заощадити на покупці нового iPhone, а також позбавить світ від ще одного потенційно небезпечного шматка пластику, який буде розкладатися тисячі років під землею.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

В минулому році Apple отримала за програмою трейд ін близько 9 мільйонів iPhone. 7,8 мільйона з них були відремонтовані, 1,2 мільйона — розібрані Дейзі. Всього кілька таких роботів здатні замінити живих працівників.

Нагадаємо, що складаний Samsung Galaxy Fold вже надійшов у продаж, і компанія навіть закрила передзамовлення на нього з-за величезної кількості покупок. Проте, користувачі можуть залишитися без грошей, і без телефону. Блогери, які один з перших випробували новинку, повідомили, що вже після 2 днів експлуатації екран почав ламатися, а відновленню він не підлягає. Це означає, що компанія Samsung показала весь світ, і почала продавати просто даремний шматок пластику, який коштує величезних грошей.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Huawei Mate 20X 5G показали на фото. Відзначимо, що в мережу злили фото упаковки смартфона, яка виглядає дуже незвично. Відразу варто відзначити її розміри - вони просто величезні. Відчуття, ніби разом зі смартфоном туди поклали і ноутбук. Втім, про вихід смартфона поки немає ніякої інформації, але упаковка дає нам зрозуміти, що незабаром компанія представить цей девайс публіці.

Знай.uа писав, що компанія Google зливає дані користувачів. Повідомляється, що пошуковик може злити дані з iPhone, якщо їх просять правоохоронні органи.