Компанія Microsoft втратила доступ до піддомену, що використовується для відображення інформації на "живих плитках" (Live Tiles) в Windows 8/10. У результаті зловмисник може перехопити контроль над механізмом виведення вмісту RSS-стрічок новин, повідомлень та іншого контенту на екрані "Пуск". Це означає, що хакери знайшли ще одну уразливість в WIndows, яка може вплинути на роботу ОС на пристрої користувачів.

"Живі плитки" — це елементи графічного інтерфейсу Windows, який виконують роль ярликів для запуску програм. Однак, цей елемент інтерфейсу може обернутися справжнім прокляттям для користувачів. Крім того, що це невдале рішення в дизайні, хакери можу отримати цінну інформацію з допомогою цих самих плиток.

Зазначимо, що відключивши функцію конвертації RSS XML, в Microsoft забули видалити записи сервера імен, а він продовжував бути пов'язаним з серверами Microsoft. У двох словах, хакери можуть перехопити управління плитками у Windows, і віводить на них будь-який контент у відео або фото-форматі. Що ж, Microsoft знову підставила користувачів. Поки невідомо, скільки ця вразливість існувала, і скільки користувачів могли стати жертвами.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, що складаний Samsung Galaxy Fold вже надійшов у продаж, і компанія навіть закрила передзамовлення на нього з-за величезної кількості покупок. Проте, користувачі можуть залишитися без грошей, і без телефону. Блогери, які один з перших випробували новинку, повідомили, що вже після 2 днів експлуатації екран почав ламатися, а відновленню він не підлягає. Це означає, що компанія Samsung показала весь світ, і почала продавати просто даремний шматок пластику, який коштує величезних грошей.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Huawei Mate 20X 5G показали на фото. Відзначимо, що в мережу злили фото упаковки смартфона, яка виглядає дуже незвично. Відразу варто відзначити її розміри - вони просто величезні. Відчуття, ніби разом зі смартфоном туди поклали і ноутбук. Втім, про вихід смартфона поки немає ніякої інформації, але упаковка дає нам зрозуміти, що незабаром компанія представить цей девайс публіці.

Знай.uа писав, що компанія Google зливає дані користувачів. Повідомляється, що пошуковик може злити дані з iPhone, якщо їх просять правоохоронні органи.