Федеральна антимонопольна служба (ФАС) Росії визнала компанію Samsung винною в координації цін на смартфони і планшети, йдеться в повідомленні відомства.

Тим не менш ФАС зазначила, що компанія надавала сприяння відомству в ході розслідування обставин справи, а крім того впровадила антимонопольний комплаєнс. Втім, це не позбавило корейську корпорацію від відповідальності.

У середині лютого ФАС порушила справу проти компанії Samsung за ознаками координації цін на продукцію. Мова йде про смартфони Galaxy A5 2017, Galaxy S7, Galaxy S8 Plus, Galaxy J1 2016, Galaxy J3 2017, Galaxy J5 2017, Galaxy J7 2016 і Galaxy J7 2017, а також планшети Galaxy Tab А 7.0, Galaxy Tab E 9.6, Galaxy Tab A 10.1, Galaxy Tab S2 VE і Galaxy Tab 3 Lite 7.0. Поки що розслідування проводилося тільки на території Росії. Будуть інші держави займатися подібними дослідженнями - покаже час. У будь-якому випадку, компанія вміло маніпулювала цінами на свої пристрої, щоб отримати якомога більше прибутку.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Нагадаємо, що експерти вирішили перевірити, яка собівартість кожного iPhone, який з'явився на прилавках. Результати просто шокували. Виявляється, користувачі платять у два, а в деяких випадках і в три рази більше за бренд. Приміром, собівартість iPhone X всього лише 390 доларів, у той час як його вартість на момент виходу становила аж 1000 доларів.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що флагманський Meizu 16s отримає унікальну технологію. Судячи з злитим в мережу даними, смартфон отримає незвичайної камерою, яку вдалося прибрати з лицьової панелі смартфона. Швидше за все, вона буде висувною, як в смартфонах Vivo.

Знай.uа писав, що компанія Huawei готує до виходу складаний смартфон Mate X за $2500. Відзначимо, що компанія не поспішає продавати свою новинку, щоб не повторити невдалий план Samsung, яка почала продавати гнучкі смартфони занадто рано. В результаті, смартфони через кілька днів після експлуатації почав ламатися.