Міністерство внутрішніх справ і безпеки Південної Кореї повідомило про намір щодо переведення урядових комп'ютерів з Windows на Linux. Такий крок пояснюється більш низькою вартістю і зниженням залежності від однієї операційної системи. Судячи з усього, мова йде не тільки про гроші, але і про принципи країни. Наприклад, влада США змусили Google відмовитися від співпраці з китайською компанією Huawei, і тепер корпорація залишиться без сервісів Google Android на своїх смартфонах. Можливо, така ж доля чекає і Кореї, так що краще перестрахуватися заздалегідь.

Міністерство спочатку буде випробувати Linux на своїх ПК. Якщо не буде виявлено серйозних проблем з сумісністю або безпекою, тоді почнеться більш широке впровадження альтернативної ОС. Відзначимо, що Linux і має кілька поліпшень, які роблять цю ОС кращою на ринку. Враховуючи, яка репутація у Microsoft зараз, ймовірною переходу на нову ОС, не здаються такими вже нереальними.

Нагадаємо, що Китай оголосив бойкот компанії Apple. Повідомляється, що влада США змусили Google відмовитися від співпраці з китайським виробником смартфон Huawei. Компанії доведеться встановлювати на свої нові смартфони власну ОС, так як Android виявився недоступним. Тепер же китайський корпорації відмовляються від iPhone, і закликають купувати техніку від Huawei. Для Apple це означає втрату багатомільйонної прибутку.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Microsoft засмутила користувачів. Повідомляється, що оновлення, які усувають різні уразливості на ПК сильно гальмують застарілі гаджети. Приміром, Windows 10 на застарілих комп'ютерах буде працювати на 40 відсотків повільніше. Власникам старих комп'ютерів радимо оновити свій гаджет.

Знай.uа писав, що компанія Mozilla випустила новий браузер, який прийшов на заміну Firefox. Сам по собі браузер працює помітно швидше, а також має широкий функціонал, щоб стати головним конкурентом Google Chrome.