Британська компанія ARM, що володіє правами на архітектури процесорів для смартфонів і інших мобільних пристроїв, офіційно підтвердила призупинення роботи з Huawei і підтримку заборони адміністрації Дональда Трампа співпрацювати з китайською компанією. Тепер китайський виробник смартфонів може залишитися без компонентів для смартфонів.

Хоча ARM базується у Великобританії, і належить японській групі SoftBank, в розробках є і американська складова, що і схилило її підкоритися директиві американського уряду.

Проте, в Huawei відповіли, що сподівається на оперативне вирішення цієї проблеми, причиною якої стала політика країн. В іншому випадку, корпорації доведеться зайнятися розробкою власних компонентів, як це в свою чергу зробила Apple.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, що компанія Microsoft випустила свій браузер, Edge для ноутбуків від Apple. Зазначимо, що цей браузер, за заявами розробників, гарантує надійну швидкість завантаження сторінок, а також широкий функціонал. Однак, на практиці, Edge програє таким конкурентам як Google Chrome, Opera і Mozilla Firefox за всіма параметрами. Для чого він потрібен насправді - загадка. Втім, на кожен товар знайдеться свій покупець.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Mozilla прискорила роботу браузера Firefox. За заявами розробників, браузер почав на 40% швидше працювати, якщо порівнювати з попередніми версіями. Проте, в цьому є певний сенс - компанія хоче скласти серйозного конкурента браузеру Chrome від Google. Подивимося, хто крутіший.

Знай.uа писав, щомартфон Vivo NEX 2 незабаром з'явиться на прилавках. Повідомляється, що компанія спробувала зробити смартфон без рамок, при цьому без використання об'ємного дисплея, як у Galaxy S8.