Ілон Маск вивів у космос першу серію супутників, які повинні забезпечити доступ до інтернету всім жителям Землі. Судячи з усього, мільярдер вирішив не закидати цю ідею, а втілити мрію мільйонів користувачів в життя. У теорії, це дозволить мати доступ до всесвітньої мережі у будь-якій точці Землі.

Ракета Falcon 9 американської приватної компанії SpaceX в ніч на п'ятницю вивела в космос цілу групу із шістдесяти супутників зв'язку. Старт цього в деякому плані історичний, американський мільярдер Ілон Маск запустив на навколоземну орбіту першу партію апаратів, покликаних зробити революцію в забезпеченні жителів Землі широкосмуговим доступом в інтернет. В теорії, ця затія дозволить Маску управляти всесвітньою павутиною, причому робити це з допомогою супутників на навколоземній орбіті.

Кожен апарат має масу 227 кг В його складі одна антена з високою пропускною здатністю і одна сонячна батарея для харчування. Для повної автономності на орбіті кожен супутник має своїм двигуном Холу, робочим тілом в якому виступає газ криптон. Ці двигуни дозволять супутникам підтримувати свою орбіту, положення на неї, а головне - самим сходити з орбіти в кінці роботи.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Нагадаємо, що запуск ракети з супутниками постійно переносився ще з початку травня, причому щоразу з-за різних проблем. Наприклад, в перший раз перенесли запуск через негоду.

Нагадаємо, що компанія Microsoft випустила свій браузер, Edge для ноутбуків від Apple. Зазначимо, що цей браузер, за заявами розробників, гарантує надійну швидкість завантаження сторінок, а також широкий функціонал. Однак, на практиці, Edge програє таким конкурентам як Google Chrome, Opera і Mozilla Firefox за всіма параметрами. Для чого він потрібен насправді - загадка. Втім, на кожен товар знайдеться свій покупець.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Mozilla прискорила роботу браузера Firefox. За заявами розробників, браузер почав на 40% швидше працювати, якщо порівнювати з попередніми версіями. Проте, в цьому є певний сенс - компанія хоче скласти серйозного конкурента браузеру Chrome від Google. Подивимося, хто крутіший.

Знай.uа писав, щомартфон Vivo NEX 2 незабаром з'явиться на прилавках. Повідомляється, що компанія спробувала зробити смартфон без рамок, при цьому без використання об'ємного дисплея, як у Galaxy S8.