У середу, 3 жовтня, стало відомо, що ще одна європейська країна стала доступнішою для України завдяки взаємній відмові від візових вимог. Так, зовсім скоро українці зможуть відвідувати Сербію без візи. Про це пише Politeka.

Раніше з'ясувалося, що уряди двох держав підписали угоду про відмову від візового режиму ще 3 липня в Белграді.

При цьому варто уточнити, що рішення набирає чинності через 30 днів після того, як дипломатичні канали отримають офіційне підтвердження про те, що всі внутрішньодержавні процедури для безвізового режиму виконано.

Наголошується, що в рамках відповідного рішення українці отримають можливість перебувати на території Сербії без віз не більше 90 днів протягом 180 днів з дати першого в'їзду.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

До речі, директор Центру розвитку туризму України Володимир Царук заявив, що влітку 2018 року українці на 20-25% частіше стали виїжджати на відпочинок за межі країни, ніж у період відпусток у 2016-2017 роках.

За даними Центру розвитку туризму, найпопулярнішими напрямками для відпочинку серед українців стали Туреччина і Єгипет. Туди в пікові періоди сезону відпусток вилітали 30-35 чартерних рейсів на добу.

У п'ятірку найбільш популярних серед українських туристів країн увійшли Греція, Болгарія та Іспанія. Так, кількість українських туристів у літній період поточного року, які відпочивали за кордоном, збільшилася на 20-25%. Крім того, з березня по вересень 2018 на відпочинок в інші країни виїхали 1,48 мільйонів туристів.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін виступив з ініціативою – карати за подвійне громадянство.

Як повідомляв портал Знай.uа, у будівлі Генеральної ассамблеї Організації Об'єднаних Націй документ про встановлення безвізового режиму підписали Україна та Уругвай.

Також портал Знай.uа писав, що хоча в'їзд на територію сусідньої держави для українців з біозакордонпаспортами тепер є безпроблемним, але це не стосується працевлаштування і тривалого перебування на території іншої держави.