Тоскана – один із культурних центрів Італії. Це епіцентр сільського туризму країни. Сюди з'їжджаються туристи з усього світу, щоб насолодитися кипарисами, пагорбами, вилазками в стару частину міста, величною архітектурою, дизайном, живописом і, звичайно ж, кулінарними шедеврами. Мандрівників всюди чекає райська насолода. Незважаючи на те, що в Тоскані виготовляють божественне і вишукане вино, місцева кухня відрізняється простотою.

Одна з головних родзинок області – виноградники. Екскурсія починається з К'янті, регіону, розташованого між Сієною і Флоренцією – двох італійських перлин. Саме тут виробляють легендарне тосканське вино. Неподалік від містечка Монтепунчіано виробляють відоме вино Нобіле ді Монтепунчіано, а в Монталчіно створюють вишукане вино Брунелло ді Монтальчіно.

Щоб перейнятися Тосканою в повній мірі, мандрівники поселяються у спеціальному готелі-агритуризмо або на фермі. Місцеві підприємці та робки мають безпосереднє відношення до виготовлення вина. Вони поділяться з вами усіма тонкощами створення цього напою, а також допоможуть розпланувати маршрут. Ви зможете відвідати старовинну віллу, затишну сільську хатину або атмосферний середньовічний замок.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Вино чудово підходить до місцевим сільським страв. Найбільш популярні тут м'ясні страви. Біфштекс по-флорентійськи – це ніжна соковита яловичина, яка смажиться без спецій – лише з перцем і сіллю. Туристам варто також спробувати триппу (або рубець) по-флорентійськи, виготовлений з тельбуха. До речі, він має фаст-фудную версію під назвою лампредотто. До кулінарних шедеврів належать також місцева паста і хліб, який випікається без додавання солі. Особливу увагу варто приділити випічці. Ви будете в захваті від кантучини і найніжніших річчареллі.

Якщо ви хочете забрати з собою на згадку або бажаєте зробити подарунок друзям і близьким, придбайте відмінне салямі з дикого кабана.

Фотографія, яка прикрашає практично всі листівки, зроблена в долині Валь д’Орча. Звичайно ж, ви обов'язково повинні відвідати це місце.

Раніше портал "Знай.uа" розповідав про те, що можна подивитися в Гельсінкі за добу

А також про те, як закохатися в Португалію

Нагадаємо: новий японський готель наблизить вас до місцевої культури