Будапешт – неймовірно затребуване місто серед туристів. Воно вабить величною архітектурою, різними заходами і подіями, різдвяної ярмарком і, звичайно ж, популярним музичним фестивалем Sziget.

Столиця Угорщини має безліч цікавих і захоплюючих місць, про які багато хто туристи навіть не чули. Про них ми і розповімо.

Острів Маргіт – розташований на Дунаї, у центрі міста між двома частинами міста – Будою і Пештом. Він з'єднується з містом мостами Арпада і Маргарити. Острів являє собою мальовничий зелений парк. Тут можна прогулятися, покататися на велосипеді і навіть позайматися на тренажерах. Популярністю користуються також прогулянки на каяках по Дунаю та відвідування 2 саун і 5 басейнів.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Invisible Exhibition – інтерактивна виставка, яку відкрив німець. Його мета – розповісти і показати світу, як живе його незряча жінка. Гості виставки зможуть відвідати темний зал, де зорієнтуватися в просторі допоможе гід, пограти в шахи або спробувати виконати різні дії з пов'язкою на очах. Ви також можете побувати на дегустації вина або повечеряти в повній темряві.

Vajdahunyad Castle – неподалік від купальні Szechenyi розташований казковий замок з кумедною назвою Вайдахуняд. Його побудували з фанери, дощечок і пап'є-маше на виставці в 1896 році в ході підготовки до святкування тисячної річниці завоювання Батьківщини на Дунаї. Спорудження повинно було стати одним з 21 знаменитих замків країни. Після виставки замок розібрали. Але він так сподобалося місцевим жителям, що влада вирішила побудувати точно таку ж споруду з каменю.

Urania – національний кінотеатр, які також є інститутом і культурним центром. Він унікальний у своєму роді. Щотижня тут проводять фестивалі, показують фільми англійською та угорською мовами. Навіть якщо вам не вдасться потрапити на захід, обов'язково відвідайте кінотеатр. Ви повинні побачити цей чудовий інтер'єр. А в кафе на 2 поверсі можна випити кави.

Instant – атмосферне андеграундний клуб. Тут розташовано 4 танцполи, 8 барів, 26 кімнат і тераса. Кожну ніч тут грають відомі ді-джеї, звучить музика різних напрямів. Зверніть увагу на те, що розпал вечірок починається близько першої години ночі. Вхід в клуб вільний.

Раніше "Знай.uа" писав про те, як заощадити у Відні

А також про людей на вулицях Тель-Авіва

Нагадаємо, чому варто відвідати німецький Бонн