У музеї Куїнса (Queens Museum) пройшла неймовірно цікава і захоплююча виставка ретро-дизайну Never Built New York. Вона присвячена незвичайним будівлям Нью-Йорка, які так і не були побудовані.

Експозиція складалася з 3D-моделей проектів та ескізів футуристичної архітектури, які не стали реальністю. Деякі з них виявилися технічно надто складними і суперечливими, інші – надмірно амбітних і сміливими для свого часу. На виставці можна було побачити проекти будівель, які чудово вписалися б в сучасний Нью-Йорк. Шкода, що вони з'явилися трохи раніше, ніж потрібно було.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Розгалужена система метро, прихована за культовими хмарочосами Нью-Йорка, і всесвітньо відомі громадські парки є примарою міста, який міг би зараз існувати. Це паралельний мегаполіс, який може розкрити цілі, сильні сторони і проблеми міста.

Творцями виставки Never Built New York є Сем Любелл і Грег Голдін, а розробником – Крістіан Вассманн. На виставці представлені неймовірно оригінальні принти, малюнки, моделі, інсталяції та анімацію. Тут зібрана історія урбаністичного дизайну і сміливої архітектури за останні 200 років. Серед представлених моделей – гігантський купол над Манхэттэном, проект музею Гуггенхайма і Музею сучасного мистецтва MoMA і автономний острів.

Вивчення альтернативних шляхів, які міг би подолати Нью-Йорк, спонукає нас думати не тільки про сьогодення часу і розсовувати межі мегаполісу майбутнього.

"Знай.uа" вже писав про маловідомі і нетипові місцях Будапешта

А також про стажировувальні та молодіжні програми, освітні програми і візити, а також навчання за кордоном

Нагадаємо: існує 7 видів хостелів. До вибору підходящого варіанту варто поставитися дуже уважно, адже іноді реальність не відповідає вимогам і очікуванням