Сан-Франциско – чудове місто, що приваблює туристів з усього світу. Воно відоме безліччю пам'яток: міст Золоті Ворота, пірс 39, Алькатрас, канатні трамваї, Ломбард-стріт і так далі. Це ті місця, які відвідують практично всі туристи.

Якщо ж ви втомилися від банальщини і хочете відчути справжню атмосферу міста, вам варто відвідати ці цікаві та автентичні локації, де ви не зустрінете натовп туристів з фотоапаратами.

Пляж marshall's Beach

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Це приголомшливе таємне місце, про яке не знають навіть деякі місцеві жителі. Із затишного пляжу відкривається чудовий вид на легендарний міст Золоті Ворота. Щоб сюди дістатися, необхідно доїхати до з'їзду від бульвару Лінкольн, перелізти через невеликий паркан і пройтися вниз по сходах і стежкою. Цей пляж практично завжди безлюдний і кілька важкодоступний, він відмінно підійде для того, щоб зустріти захід.

Оглядова площадка Point Lobos

Вона знаходиться поруч з відомою пам'яткою Sutro Baths – колишній величезний басейн зі скляним дахом, від якого залишилися лише руїни. Сюди приходить багато туристів. А до Point Lobos дістаються лише одиниці. Це маленький п'ятачок на скелі, звідки відкривається захоплюючий вид на приголомшливий океан і бурхливі хвилі.

Район Tenderloin

Tenderloin є кримінальними районом, тому в довідниках про нього не пишуть. Тут можна відчути неймовірний контраст. З одного боку вулиці можна побачити жебраків і торговців наркотиками, з іншого – бізнесменів та працівників впливових компаній. Таку строкатість ви не побачите ні в одній частині міста. Найцікавіше – це географічне розташування Tenderloin. Він знаходиться в самому центрі Сан-Франциско – між відомими фінансовим і торговому районами.

Пірс 14

Одне з найпопулярніших місць серед туристів – пірс 39. Тут людно навіть у будній день. А ось на пірсі 14 практично ніхто не буває. Помилуватися островом Скарбів, Алькатрасом і мостом Bay Bridge найкраще саме звідси.

Алея lover's Lane

Вона розташована в самому серці парку Presido. Тут можна усамітнитися від натовпу і галасливих туристів. Алейка відмінно підійде для прогулянки з коханою людиною. Тут навіть є арт-інсталяція Енді Голдсуорти – це величезна колода у формі зигзага, яке розташоване посеред густого і дрімучого евкаліптової лісу.

Музей МоМа

Якщо ви обожнюєте мистецтво, обов'язково відвідайте цей музей. Тут можна насолодитися самими різними експонатами: від божевільних сучасних і шалено дорогих інсталяцій до геніальних картин. Тут часто виставляють роботи Едварда Мунка, Гаррі Виногранда, Діани Арбус, Уокера Еванса та інших відомих художників.

"Знай.uа" вже писав про нетипові і маловідомі місця Будапешта

А також про те, чим зайнятися в маленькому і затишному болгарському містечку Мелник

Нагадаємо: на які подорожі варто зважитися у 2019 році