За ті ж гроші, що і знімання київської однокімнатної квартири, можемо дозволити собі кут в Римі, курінь на Балі, офіс в ПАР, пентхаус в Іспанії і цокольний поверх в Грузії. Здивовані? Нічого дивного, просто ціни на нерухомість в українській столиці вже перетнули всі межі розумного.

Про це пише "Сьогодні".

За останніми підрахунками Держстату, середня по країні вартість оренди однокімнатної квартири в минулому році становила 3352 грн.

Але що стосується столиці, то ту ціни стартуть від 5 тисяч гривень. Щоправда за таку суму ви отримаєте страшну "однушку" зрадянськими мкблями та нестерпним запахом.

За більш-менш комфортне бюджетне житло вам доведеться віддати від 7 до 10 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Щоб розвіяти або підтвердити міф про дорожнечу київської нерухомості, ми взяли вартість середньої однушки і прикинули, що ми можемо орендувати в світових столицях за ці ж гроші. За нашими підрахунками, середньостатистичний прайс становить 10 тис. грн, або 315 євро.

Ріелтори впевнені, що в цьому році ціни на оренду нерухомості тільки в столиці можуть піднятися ще мінімум на 10-15%.

Квартира по-київськи: бойлер і капремонт

Київьска квартира з бойлером та так званим євроремонтом обійдеться щонайменше в 10 тисяч гривень, плюс сюди потрібно ще додати витрати на компослуги. За такі гроші квартира розташована не далеко від метро, у ній косметичний ремонт та відносно нові меблі та техніка.

Римські канікули: колорит і сусіди

У Вічному місті орендувати окремі апартаменти за київським прайсом сьогодні майже нереально: цінник на найбільш бюджетні однокімнатні квартири стартує від 600 євро в місяць (19 тис. грн). Оданк якщо ви подорожуєте чи проживаєте один, то можна знайти кімнату всього за 200 євро в місяць (6,3 тис. грн). У ній можна буде і курити в саду, і навіть жити з домашніми вихованцями. Однак завбачливі італійці просять оплату одразу за півроку, з передоплатою в 50%.

Куточок в Тбілісі: цоколь і пральна машинка

Не сильно розгулятися вийде і в грузинській столиці Тбілісі, де ціни стартують від 400 євро в місяць (12,7 тис. грн). Наших грошей вистачило б тільки на скромну однушку в цокольному поверсі, але з пральною машинкою – за неї просять 300 євро (9,5 тис. грн).

Доступна ПАР: котедж-офіс

За наш скромний бюджет вам запропонують непогані апартаменти у Південно-Африканській республіці. У Йоганнесбурзі за 289 євро/міс. (9150 грн) можна винайняти цілий котедж зі спальнею і приймальнею, його також можна облаштувати як офіс. гарний варінат для тих, хто вирішив розпочати бізнес у далекій заморській країні.

Казковий Балі: інтернет в хатинках

Додавши в касу 132 грн, ми можемо дозволити собі незвичайне житло на Балі: за 320 євро в місяць (10 132 грн) можна оселитися в хатинах курортного села Чангу. При цьому номери "під відкритим небом" оснащені кондиціонерами, телевізорами та інтернетом.

Іспанське небо: басейн і тераса

В Іспанії ми можемо пожити тільки в невеликих містечках: 285 євро (9 тис. грн) будуть коштувати апартаменти на верхніх поверхах в Аліканте з однією спальнею на 4-х гостей, із загальним басейном і видовою приватною терасою на даху.

Нагадаємо, київська влада повідомила, яким буде перший крок на шляху ліквідації хрущовок та що українцям запропонують взамін.

Як повідомляв портал Знай.ua, пенсіонерку засудять за незаконнеотримання субсидії.

Також Знай.ua писав про те, що українцям розповіли, що буде з цінами на квартири в 2019 році.

Дивіться: Нерухомість та податки в Україні на 2019 рік