Мало хто знає, що в американському штаті Арізона розташована найбільша у світі авіабаза Девіс-Монтен. Спочатку може здатися, що перед вами величезне місто: тисячі одиниць техніки йдуть за горизонт. Однак, якщо придивитися і під'їхати ближче, розумієш, що там стоїть ціла армада літаків-привидів, які знайшли тут свій останній притулок.

Офіційно територія називається військовою базою ВВС США, але сам об'єкт «Девіс-Монтен» відомий як найбільше кладовище старих літаків у світі. Тут знаходять спокій літаки з різних років та епох.

Також поруч можна помітити величезні Б-52, і ті винищувачі, що воювали в конфліктах 20 століття. Варто зазначити, що територія ретельно охороняється державою, тому будь-який несанкціонований шлях сюди майже неможливий.

При цьому можна придбати майже все списані літаки. Іноді сюди спеціально приїжджають люди, щоб знайти собі старий літак і надалі його модернізувати. Звичайно, стратегічний бомбардувальник вам ніхто не продасть, але техніку трохи простіше цілком реально отримати.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Примітний той факт, що кожен рік близько 30 списаних літаків виходять з бази і знаходять собі нових власників, а значить друге життя.

Нагадаємо, що Чорний ліс – це гірський масив із високими темними соснами, який лякає не одне покоління місцевих жителів. Посеред Шварцвальда знаходиться озеро Муммельзе, відоме білими водяними ліліями і легендами, русалками.

Як повідомляв портал Знай.uа, Київ посів 34 місце з більш ніж 1000 найбільших міст світу, як один із найбільших стартап-міст. В цілому Україна отримала 31 місце з 100 країн.

Також портал Знай.uа писав, що у цьому році українці будуть святкувати головне церковне свято Великдень 28 квітня. Читайте добірку найбільш підходящих місць в Україні, куди можна поїхати на великодні вихідні.