Зараз за кордоном у пошуках кращої долі та гарного заробітку перебувають близько дев'яти мільйонів українців. За останні роки великий відтік кадрів у нашій країні став дуже помітним. Про це пише Politeka.

Так, роботодавці вважають відсутність кваліфікованих кадрів серйозною проблемою, оскільки фахівців в Україні вже практично не залишилося.

За словами експертів, працівникам з України відкритий доступ до сімдесяти країн світу. У минулому році пропонувалося майже 47 тисяч вакансій. Найбільше чекають на роботу українців у Польщі – 60% вакансій, набагато менше в Чехії – 12% вакансій і ще менше в Німеччині – 5%.

Примітно, що зарубіжних вакансій про роботу набагато більше, ніж тих, хто шукає роботу. Швидше за все, людина, що вирішила почати свою трудову діяльність за кордоном і опублікувавши своє резюме, без роботи не залишиться.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Як стверджують фахівці, найменше українцям платять у Польщі, Болгарії та Угорщині, а ось найвищі зарплати пропонують в Німеччині, Швеції та Ізраїлі. Також важливо відзначити сезонні коливання вакансій. У весняно-літній період пропозицій про роботу набагато більше, ніж в холодну пору року.

Нагадаємо, Володимир Зеленський заявив, що хоче обкласти українських заробітчан податком. Українські трудові мігранти повинні заплатити 5% податку від всієї суми, яка була зароблена за всі роки.

Як повідомляв портал Знай.uа, переможець президентських виборів Володимир Зеленський запропонував новий проект, який забезпечить жителів України новими паспортами. Серед найбільш важливих проблем для українців Володимир Зеленський акцентував на соціальних умовах.

Також портал Знай.uа писав, що згідно зі звітом Державної служби статистики, природні фактори скоротили населення України на 51,6 тисяч осіб. Смертність переважає над народжуваністю - на 100 померлих припадало лише 47 новонароджених.