Згідно зі звітом ООН у 2018 році в світі на сьогоднішній день налічується близько 195 незалежних країн. А, ви знали, що деякі з них за площею трохи більші за місто в якому ви проживаєте? У цій статті ми розповімо топ найменших у світі держав за версією видання "Сегодня"

Ватикан

Ватикан

Це найменша на всій планеті країна. Здається дивним і незрозумілим, але загальна площа Ватикану складає всього 0,44 кв.км., а населення - 1000 чоловік.

Сан-Марино

Сан-Марино

Загальна площа держави Сан-Марино 61 кв.км. і розташоване воно на території Італії. Згідно з останніми даними проживає в цій країні тільки 32 тисячі громадян, а в місцевій армії служать всього 50 чоловік.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Ліхтенштейн

Ліхтенштейн

Це міні-держава розташована на заході Європи площа якої становить 160 кв. км., а проживає у Ліхтенштейні, трохи більше 38 тисяч людей.

Мальдіви

Мальдіви

Це острівна держава в склад якої входить близько 1200 островів, але вони досить маленькі і тому загальна площа Мальдів складає всього 298 кв. км. Згідно з інформацією за 2014 рік у цій країні проживає трохи більше 400 тисяч чоловік, але це з урахуванням 60 тисяч іноземців, які приїхали на постійне місце проживання на райські острови.

Мальта

Мальта

Закриває наш топ республіка Мальта, яка також є острівною державою в Середземному морі. Загальна площа всіх островів складає всього 316 кв. км, а населення країни становить близько 400 тисяч осіб. При цьому Мальта входить в топ-5 країн з найвищою щільністю населення.

Нагадаємо, раніше Папу Римського звинуватили в єресі через його поглядів та поведінки.
Як повідомляв портал "Знай.ua", відпочинок на травневі свята не зводиться виключно до шашлику за містом, а може бути цікавою і захоплюючою подорожжю.
"Знай.ua" писав, що зараз у кожного є можливість відвідати 20 історичних місць, де знімали легендарний серіал "Гра Престолів"