Президент Сирії зміг здобути перемогу в конфлікті, але не миру, підкреслив глава французького зовнішньополітичного відомства.

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан заявив, що президент Сирії Башар Асад переміг у громадянському конфлікті в республіці.


"Асад виграв війну. Ми повинні визнати це", − підкреслив Ле Дріан в ефірі радіостанції France Inter.

При цьому він зазначив, що сирійський лідер домігся перемоги у війні, але не світу, досягнення якого можливе "за участю міжнародних посередників".

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

На даний момент в кільці сирійських урядових військ і їх союзників з РФ, Ірану, і переметнулися на бік Асада колишніх опозиційних збройних загонів знаходиться провінція Ідліб на півночі Сирії; Ідліб, одна з найбільш постраждалих від війни територій, залишається єдиним регіоном під контролем збройних формувань опозиції. Раніше там була створена зона деескалації конфлікту.


За наявними даними, в провінції Ідліб на північному заході Сирії знаходяться десятки тисяч бойовиків, багато з яких були евакуйовані в Ідліб в рамках угод про припинення вогню.

Військовий конфлікт між режимом президента Сирії Башара Асада та різними угрупованнями його супротивників, а також терористичними формуваннями триває з 2011 року. В результаті військових дій загинули сотні тисяч людей. Понад 5 мільйонів сирійців були змушені покинути країну.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, що Ірак не пропустив військовий літак РФ, який прямував до Сирії.

Як повідомляє ліванський портал Al-Masdar, літак, що прямував в сирійську провінцію Латакія, де знаходиться російська авіабаза Хмеймим, був змушений повернутися в повітряний простір Ірану. При цьому іракська влада не пояснили причину заборони.

Пізніше, екіпаж Ту-154М зробив ще одну спробу прольоту через повітряний простір Іраку, чим вона закінчилася, видання не уточнює.

Разом з тим варто відзначити, що раніше Росія направила в Середземне море до берегів Сирії потужне угруповання бойових кораблів з початку участі в конфлікті.

До її складу входить десять кораблів, оснащених крилатими ракетами "Калібр", а також два підводні човни.

Як повідомляв "Знай.uа", що французькі війська вступили у війну.

Також "Знай.uа" писав, що Росія відновила бомбардування Сирії.