Країни НАТО готові до нападу у відповідь на кібератаки Росії.

Про це заявив в інтерв'ю генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг, - пише Axios.

Так члени-країни Північно-Атлантичного альянсу можуть застосувати п'яту статтю статуту НАТО.

Стаття 5 передбачає, що напад на одну з країн Альянсу розглядається як напад на всіх членів блоку. У разі подібних дій кожна з країн НАТО може індивідуально або спільно застосувати силу, зокрема і збройну. А також змушена буде вдатися до заходів, які вважатиме за потрібні, щоб уберегтися від агресії.

Хакер

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як підкреслив генсек НАТО, рішення про застосування 5-ї статті буде залежати від характеру кібератаки та завданої шкоди, воно виконуватиметься автоматично, а кожен крок буде детально прорахований.

Столтенберг також додав, що НАТО не має наміру уточнювати, на яких умовах буде застосовуватися 5-а стаття, щоб не розкривати "потенційному противнику" всіх деталей та не дати йому випередити хід подій.

Кіберзлочини

Додамо, що 5 вересня палата представників американського Конгресу ухвалила закон щодо протидії кіберзагрозам, який передбачає введення санкцій за кіберзлочини проти США. Документ прийняли на тлі заяв директора Національної розвідки США Дена Коутса про кіберзагрози в 2019 році з боку Росії, Китаю, Ірану і КНДР. Закон ще має затвердити Сенат.

Дивіться: Наймасштабніші кібератаки

Нагадаємо, британська авіакомпанія British Airways забила тривогу – база даних компанії зламана хакерами. Через атаки скомпрометовані кредитні карти 380 тис. клієнтів.

Повідомляють, що постраждали клієнти, які замовляли квитки через офіційний сайт або додаток в період з 21 серпня по 5 вересня.

Як повідомляв Знай.ua, Європейський союз та Сполучені Штати притиснули Путіна через Україну і Сенцова.

Також Знай.ua писав, в Білому домі пішли на радикальні заходи, які спрямовані на посилення безпеки. Так відтепер співробітникам заборонено користуватися мобільними телефонами, навіть службовими.