В мережі опублікували відео, на якому можна побачити, як на сирійському узбережжі ракета збиває російський літак-розвідник Іл-20 з військовими на борту.

Цю інформацію повідомляють чиновники Пентагону, передає "Политека".

Так, в повідомленні йдеться, що сирійські системи ППО, у спробі відбити ракетний удар Ізраїлю, потрапили прямо в російський військовий літак.

Коли Сирія почала передавати на міжнародній частоті радіозв'язку сигнал екстреного пошуку і порятунку, про інцидент дізналися в США. Трохи пізніше вже інша країна повідомила Пентагону про тип літака і обставини інциденту.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Чиновники США досі не назвали цю країну. Швидше за все, такі точні подробиці могли знати тільки в РФ.

За словами представника Пентагону, американські військові ракети не випускали, але про те, хто стояв за ударом, США говорити відмовляється.

В Ізраїлі також коментувати інформацію про ракетні удари відмовилися.

Зазначимо, що війська Сирії озброєні російськими системами ППО.

Як повідомляють російські ЗМІ, літак зник "під час ударів ізраїльської авіації по Сирії і пусків ракет з французького корабля".

"17 вересня близько 23:00 при поверненні на авіабазу Хмеймім над акваторією Середземного моря в 35 кілометрах від узбережжя Сирії пропав зв'язок з екіпажем російського літака Іл-20" Міноборони РФ

Російські військові розповіли, що "відмітка Іл-20 на радарах управління авіацією зникла в ході атаки чотирьох ізраїльських літаків F-16 по Сирії в провінції Латакія".

"В цей же час російськими радіолокаційними засобами контролю повітряного простору були зафіксовані пуски ракет з французького фрегата "Auvergne", який знаходився в даному районі" Міноборони РФ

Зараз росіяни проводять пошукову операцію, доля екіпажу, який перебував на борту, поки невідома.

Нагадаємо, Асад "віддячив" Путіну, збивши літак з його військовими.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", Турчинов прокоментував нахабний фейк Кремля.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що Росія відмовляється повертати уламки літака Ту-154М і тим самим затягує розслідування.